ТОП 3 фактори, що визначають майбутнє стосунків

Чому більшіть пар розпадаються?
unsplash.com

Олена Любченко пояснила, чому розпадаються більшість пар.

Поділитися:

 

Психолог Олена Любченко прокоментувала стосунки учасників шостого випуску Одруження наосліп і розповіла про найважливіші фактори під час зародження відносин.

«От скажіть, чому одні пари абсолютно різних і несхожих людей складаються, а інші, які дуже навіть підходять за критеріями і ознаками, ні?

Не тільки психологи проекту Одруження наосліп мізкують цим над питанням, а й вчені багатьох країн світу. У своїх дослідженнях вони прийшли до того, що на початковому етапі відносин найважливіші наступні фактори:

1. Фізичний потяг: симпатія, сексотип, подобається на рівні запаху, форми рук та інших біологічних ознак. Ніхто ж не буде заперечувати, що це важливо? Хоча всі ми знаємо мільйон історій про чоловіків: «Спочатку він мені абсолютно не сподобався!» Тож у перспективі зовнішність може відійти на другий план. Дослідження говорять, що коли чоловік шукає жінку для короткочасного флірту, більше звертає увагу на її фігуру. А якщо для серйозних стосунків ― важливіші риси обличчя;

2. Збіг на рівні культурних кодів. Люди повинні мати спільні інтереси й цінності ― тоді відносинам легше зав'язатися;

3. Стан готовності до відносин. Цей стан робить нас більш відкритими іншому, менш егоїстичними, більш уважними до партнера, готовими стати на його точку зору і йти на поступки.

Робота над стосунками внутрішньо стає важливішою, ніж сумне минуле, кар'єра, зовнішність, родичі й душевні проблеми. Такий ступінь  залученсоті робить шанси пари на щастя набагато вищими.

ЧИТАТЙЕ ТАКОЖ: Олена Любченко пояснила, чому гумор не може врятувати стосунки

Своїми думками та особистим досвідом можна дылитися у коментарях на офіційній сторінці в Instagram психолога Олени Любченко.