Команда Ольги Фреймут надала можливість маріупольцям безкоштовно перевіритись на СНІД/ВІЛ

Вчора у фінальному випуску проекту «Новий інспектор Фреймут. Міста» Ольга Фреймут з командою експертів і таємних агентів перевірила прифронтовий Маріуполь.

Поделиться:

Ольга Фреймут визначить рівень поширеності ВІЛ-інфекції у МаріуполіТелеведуча звернула увагу міської влади на важливу проблему сучасності – поширення ВІЛ-інфекції серед населення. Так, статистичні дані свідчать, що Донецька область є лідером за цим показником серед інших регіонів України.

Разом з Фундацією «Антиснід-США» команда Ольги Фреймут надала можливість жителям Маріуполя безкоштовно та анонімно здати аналіз на ВІЛ у мобільній лабораторії, яку встановили на головній площі міста. Серед 85 бажаючих перевіритись, було виявлено 2 позитивні результати, що є досить високим показником.

Під час зустрічі з мером міста Бойченко Вадимом Сергійовичем Ольга ФреймутОльга Фреймут наголосила на необхідності протидії проституції та поширенню СНІДу і ВІЛ-інфекції серед населення. Після інспекції міський голова виділив приміщення для центру реабілітації жінок «легкої поведінки». Слід зазначити, що такі центри є розповсюдженою практикою у розвинутих країнах світу.

Також під час перевірки Маріуполя телеведуча Ольга Фреймут проінспектувала лікарню швидкої допомоги, яка прийняла понад 10 тис. бійців за останні два роки. Одним з найбільш зворушливих моментів інспекції Маріуполя стало відео-звернення учасника АТО до лікаря-нейрохірурга, яке він передав через телеведучу.

Молодий хлопець дякував лікарю за своє врятоване життя та подарував український прапор на згадку. Ольга Фреймут вручила лікарні червону табличку «Гордість міста» за самовіддану роботу лікарів та тисячі врятованих життів у прифронтовій зоні.

«Гордістю» Маріуполя також став технічний ліцей, у якому навчаються юні винахідники. Так, учениця Катерина Малкіна разом з викладачем біології В’ячеславом Пономарчуком зробили відкриття, яке здатне поліпшити екологічну ситуацію у світі.

Педагог та його учениця визначили, що личинки певних комах поїдають поліетилен, який самостійно розкладається за кілька сотень років. Інша учениця, Олена Ратушна, з викладачем Людмилою Шуманською створила новий вид органічного будівельного матеріалу, який не горить.

А Маріупольський хлібозавод став «Ганьбою міста» за недотримання санітарно-гігієнічних вимог, жахливі умови праці та застаріле обладнання.

Ольгу Фреймут та її команду вразила пліснява на хлібопекарському обладнанні та приміщення, у якому вільно літають птахи. Слід зазначити, що після інспекції телеведучої хлібозавод закупив новітнє європейське обладнання. 

Маріупольці вразили Ольгу Фреймут своєю силою духу, життєрадісністю та здатністю гідно протистояти складним умовам життя.

Ми обрали Маріуполь для перевірки не випадково. Це «ворота сходу». Місто проживає кожен день, мов останній. За вашою спиною триває війна, і ви дуже міцно бороните. Ви найбільше місто України, яке було окуповане і звільнене, - звернулась телеведуча до жителів на центральній площі міста.

Ольга Фреймут подарувала місту дитячий майданчик від компанії «Нова Будова» і ЖК «Щасливий».

За результатами перевірки Ольги Фреймут та її команди, Маріуполь отримав по 2 бали за критеріями «освіта», «медицина», «еліта» та 1 бал за «безпеку». Таким чином, місто набрало 7 балів та стало лідером у рейтингу проекту «Новий інспектор Фреймут. Міста».

Команда проекту продовжує слідкувати за змінами, які відбуваються у містах після інспекцій та отримувати відгуки глядачів. «Завдяки таким перевіркам,  ми стаємо ближче до європейський норм якості», «Оля Фреймут дійсно приносить зміни у життя українців», «на мій погляд, це просто грандіозний проект», - пишуть телеглядачі у соціальних мережах.

Проект «Новий інспектор Фреймут. Міста» - програма, яка довела, що зміни на краще можливі: вже і зараз, - зазначає телеведуча.

Так, у Черкасах після інспекції з міського бюджету виділили кошти на обладнання для надання невідкладної допомоги новонародженим, щоб зменшити рівень смертності серед малюків, у Бердянській школі № 9 зробили ремонт, у Хусті обласна влада виділила 22 млн грн на відбудову нового корпусу пологового будинку та ремонт діючого приміщення, мер Херсону пообіцяв виділити бюджет освітлення вулиць.

У Полтаві відремонтували аварійний житловий будинок, а у Чернівцях відомий кондитерський дім змінив виробниче приміщення на більш сучасне, а служба охорони ринку «Калинівський» почала тісно співпрацювати з поліцією для підвищення рівня безпеки жителів міста.

У кожному проінспектованому місті встановили паркові меблі та дитячі майданчики, подаровані Ольгою Фреймут від компанії «Нова Будова» та ЖК «Щасливий».