10 «грішних» продуктів, які шкодять здоров'ю

У програмі «Життя без обману» розкриють небезпеки продуктів харчування.

Поделиться:

Із 6-го вересня о 22:00 на 1+1 у програмі «Життя без обману» Олексій Душка вчитиме українців вибирати якісні, корисні та доступні продукти харчування, розбиратися у їх складі та правильно складати продуктовий кошик.

Олексій Душка переконаний, щоб зберегти здоров’я, треба забути про 10 «грішних» продуктів, які містять шкідливі харчові добавки.

Мета нашої програми – допомогти глядачеві вибрати продукти, які будуть корисними для його здоров'я та гаманця, – каже ведучий 1+1.

Олексій Душка рятуватиме українців від шкідливих продуктівРАФІНОВАНИЙ ЦУКОР

У ньому немає ні вітамінів, ні мінеральних речовин, ні харчових волокон. Рафінований цукор містить лише багато калорій.

Цей продукт може стати причиною появи цукрового діабету, ожиріння, викликати хворобу нирок і карієс.

СІЛЬ
Денна норма солі для дорослої людини – 5 г. Надмірне споживання цього продукту викликає розвиток серцево-судинних захворювань, накопичення токсинів і появу злоякісних пухлин.

Експерти радять людям літнього віку, а також тим, хто має проблеми зі здоров’ям, з'їдати не більше 2 г. солі, а ще краще – зовсім не солити їжу.

КОВБАСА

В ковбасах, сардельках, сосисках міститься багато жирів, штучних харчових добавок і солі. До їх складу також входить соя та канцерогенні речовини.

На думку вчених смак ковбас, сардельок і сосисок надає хімічна речовина, яка викликає наркотичне звикання і розвиток багатьох захворювань.

Життя без обману: Олексій Душка даруватиме українцям холодильникиМАРГАРИН

Маргарин містить синтетичні жири, консерванти, емульгатори та барвники. Цей небезпечний продукт використовується в багатьох видах випічки: печиві, кексах, коржиках тощо. Тому від таких смаколиків краще відмовитися.

МАЙОНЕЗ

Майонез містить велику кількість жирів, вуглеводів, оцет і різні штучні добавки. Захворювання серця і судин, шлунку і кишечника, порушення обміну речовин і ожиріння – це далеко не повний перелік побічних ефектів, які спричиняє їжа, посмачена майонезом.

ЛОКШИНА ТА СУПИ ШВИДКОГО ПРИГОТУВАННЯ

До складу бульйонних кубиків, локшини і супів входять підсилювачі смаку та аромату, регулятори кислотності, барвники і велика кількість солі. Ситності вони не організму вони не подарують, лише спричинять хвороби печінки та нирок.

«Життя без обману»: У новому сезоні на глядачів чекають сповіді «грішних продуктів»ФАСТ-ФУД

Такі продукти містять велику кількість жирів, солі, штучних добавок, канцерогенних речовин і викликають небезпечні захворювання, а також незворотні зміни імунної системи.

Ще одна небезпека, яку приховує фаст-фуд, – звикання, адже з часом він викликає залежність.

КОНСЕРВИ

Звичка постійно замінювати свіжі натуральні продукти консервованими нічого хорошого нашому здоров'ю не обіцяє. Під час обробки продуктів їх структура і смак значно змінюються, зменшується кількість корисних речовин.

ГАЗОВАНІ НАПОЇ

До складу цих напоїв входить велика кількість цукру, штучних добавок, кислоти, а також канцерогенні речовини.

Деякі напої містять кофеїн, екстракт листя коки і інші небезпечні стимулятори. Досить шкідливий і газ, який спричиняє подразнення слизової оболонки шлунку.

АЛКОГОЛЬ

Алкоголь – це третя після серцево-судинних і онкологічних захворювань причина смертності населення. Він підвищує ризик різних травм. Спиртне надає підвищене навантаження на різні органи та системи організму.

 

Нагадаємо, що нещодавно експерт назвав продукти, які не варто їсти зранку.