3 міфи про кетчуп, в які ми досі вирімо

Експерт Олексій Душка розповів, як обрати якісний кетчуп

Поделиться:

Кетчуп або томатний соус - чудове доповнення для смачної страви. Діти смакують його із макаронами, піцою, м’ясом та картоплею. Як обрати якісний кетчуп, в якому міститься багато вітамінів та корисних речовин? Фуд-експерт Олексій ДушкаЯк відрізнити справжню олію від підробки розвіє усі міфи. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати якісні майонез, олію та соуси: секрети Олексія Душки

Міф 1. Якісний кетчуп має високу густину. Густий кетчуп – не показник натуральності, адже туди може бути підмішаний крохмаль. 

Хороший кетчуп має середню текучість. Якщо він падає з ложки шматками або навпаки - надто рідкий, то виробник зекономив на помідорах

Міф 2. Якісний кетчуп може бути недорогий. Густий кетчуп 3 магазинні майонези, які пройшли перевірку Олексія Душкиіз магазину, в який не додавали згущувачів або крохмаль, не може коштувати менше 30 грн. 

Потрібно 1,5-2 кг помідорів, аби приготувати принаймні 200 г натурального кетчупу. 

Міф 3. Натуральний кетчуп має червоний колір. Експерт Олексій Душка стверджує, що якісний кетчуп має буре забарвлення, як варені помідори. 

Кетчуп повинен мати помідорний смак. Якщо спецій та оцту забагато, то виробник хотів щось приховати.

Прислухайтеся до порад експерта і харчуйтеся правильно. Нехай ваші страви будуть смачними та корисними для усієї родини. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт смачної сочевиці в томатному соусі