6 українських пісень з фільму «Діти перемоги», які змусять ваше серце завмерти

Аби максимально чуттєво передати історію кожного героя, команда проекту особливу увагу приділила музичному супроводу фільму.

Поделиться:

До Дня пам’яті та примирення, 8 травня, о 20:15  «1+1» покаже документальний фільм, де зібрані сповіді героїв з різних куточків України, які на момент Другої світової війни були дітьми.

Аби максимально чуттєво передати історію кожного героя, команда проекту особливу увагу приділила музичному супроводу фільму. Так, у художньо-документальній драмі «Діти перемоги» прозвучать композиції молодих українських виконавців.

«Нам хотілося зробити фільм про війну, але без радянського «нашарування» - розказати про жахи, які пережили українці під час Другої світової, при цьому уникнути «радянського пафосу». Саме тому ми не використовували популярні пісні про перемогу, які щороку лунають до 9 травня, а взяли сучасні українські композиції, які є близькими й зрозумілими та які добре ілюструють історії наших героїв», - коментує автор фільму Світлана Усенко.

PIANOБОЙ – ВІТЧИЗНА

Ця пісня, на думку творців фільму, добре ілюструє історію Анни Стрижкової, яку за часів війни у 3-річному віці вивезли до концтабору Аушвіц. У житті героїні все умовно – вона досі не знає свого справжнього ім’я, місця, дати народження та хто її батьки. Її свідоме життя почалося навесні 1945 року, коли її разом з іншими дітьми, визволеними з Аушвіцу, привезли на потязі на центральний вокзал Києва.

ХРИСТИНА СОЛОВІЙ -  ТРИМАЙ

VIVIENNE MORT – ПТАШЕЧКА

VIVIENNE MORT – ГРУШЕЧКА

ІЛЛАРІЯ  - КОЛИСКОВА

ІЛЛАРІЯ – НЕБО

Прем’єра документальної драми «Діти перемоги» відбудеться у понеділок, 8 травня, о 20:15 на телеканалі 1+1 одразу після вечірнього випуску ТСН.