7 продуктів харчування, у яких міститься найбільше хімії

Щоб завжди залишатися бадьорим і в гарному гуморі, варто забути про кілька продуктів із Е-номерами.

Поделиться:

5 вересня на 1+1 стартує новий сезонДля вдосконалення технології виробництва та покращення смакових якостей продуктів у харчовій промисловості використовують харчові добавки. Зазвичай такі домішки нешкідливі, проте є й такі, що становлять небезпеку для здоров'я людини.

Із 6-го вересня о 22:00 на 1+1 у програмі «Життя без обману» Олексій Душка вчитиме українців вибирати якісні, корисні та доступні продукти харчування.

Ведучий 1+1 переконує, щоб завжди залишатися бадьорим і в гарному гуморі, варто забути про кілька продуктів.

ПРИПРАВИ

Більшість приправ містять харчові добавки – підсилювачі смаку та аромату, барвники. Слід зазначити, що раніше приправи з підсилювачами смаку користувалися більшою популярністю, нині все більше господинь віддають перевагу натуральним спеціям.

10 «грішних» продуктів, які шкодять здоров'юКОВБАСНІ ВИРОБИ

Сучасні ковбасні вироби містять багато харчових добавок, які надають продуктам привабливого вигляду, характерний смак і аромат. Якщо без ковбаси чи сосисок відмовитися важко, добре ознайомтеся із етикеткою та не шкодуйте коштів на дорогі та якісні м’ясні вироби.

МАРМЕЛАД

Про те, що в мармеладі використовують штучні барвники, неодноразово розповідали експерти. Е-номери дарують смаколикам гарний вигляд, проте чинять негативний вплив на здоров’я споживачів.

ЧИПСИ ТА СУХАРИКИ ЗІ СМАКОМ

Про шкоду чипсів і сухариків постійно говорять дієтологи. У цих продуктах кількість Е-номерів може перевищувати один десяток.

ЕНЕРГЕТИЧНІ НАПОЇ

В енергетичних і слабоалкогольних напоях нема жодних корисних елементів, лише – близько 20-ти Е-номерів.

ПРОДУКТ СИРНИЙ ПЛАВЛЕНИЙ

За змістом харчових добавок цей продукт – один із «лідерів» вітчизняних супермаркетів: близько 15 харчових домішок.

ВИПІЧКА

Випічка без харчових добавок – явище рідкісне. В одній булочці чи круасані можна нарахувати до 20-ти Е-номерів.

Зауважимо, що дешеві продукти, в яких міститься найбільше харчових добавок, зазвичай розміщають біля каси або так званих «гарячих полицях» – тих, що презентують товари на рівні очей.

З 6-го вересня на телеканалі 1+1 дивіться оновлений авторський проект Олексія Душки «Життя без обману».