Ахтем Сеітаблаєв: біографія, особисте життя і найкращі фільми

Ахтем Сеітаблаєв: біографія, фільмографія, особисте життя і фото

Життєвий і творчий шлях українського актора та режисера Ахтема Сеітаблаєва.

Поделиться:

Центральна лікарня: Режисер фільму Хайтарма зіграв роль хірурга з КримуІз 4-го липня на 1+1 стартує новий серіал Центральна лікарня, де одну з головних ролей – рішучого й таємничого хірурга – зіграв український актор та режисер кримськотатарського походження Ахтем Сеітаблаєв.

БІОГРАФІЯ АХТЕМА СЕІТАБЛАЄВА

Ахтем Сеітаблаєв – заслужений артист Автономної Республіки Крим, режисер, сценарист, актор театру і кіно. Народився 11 грудня 1972 у місті Янгіюль, що неподалік Ташкента, у родині депортованих кримських татар.

Читайте також: Ольга Гришина: біографія, особисте життя і кар'єра актриси 

Після закінчення школи у 1989 Ахтем Сеітаблаєв разом із родиною переїхав із Узбекистану до Криму. У 1992 чоловік закінчив акторське відділення Кримського культурно-просвітницького училища, а в 1999 – відділення режисури й драматургії Київського національного університету театру, кіно та телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого.

У 2003 року Ахтем Сеітаблаєв відкрив для себе кінематограф. Паралельно з акторською діяльністю займається режисурою і пише сценарії для фільмів.

ФІЛЬМОГРАФІЯ АХТЕМА СЕІТАБЛАЄВА

У 2013 році на великі екрани вийшов фільм Хайтарма. Ахтем Сеітаблаєв присвятив картину депортації кримських татар. Сюжет фільму заснований на реальних подіях.Головну роль у фільмі Хайтарма зіграв сам Ахтем. Стрічка зібрала безліч нагород на українських та міжнародних кінофестивалях.

Читайте також: Ахтем Сеїтаблаєв зніматиме стрічку Її серце про подвиг кримської татарки

У 2015 році Ахтем зіграв у військово-драматичному серіалі Гвардія. Події серіалу починаються під час Євромайдану, де герої опинилися по різні боки барикад: один — офіцер внутрішніх військ, інші — протестувальники.

У 2016 році Ахтем Сеітаблаєв зіграв в українському фільмі-екшні Я з тобою. Дії стрічки відбуваються в окупованому Донбасі. Сюжет картини розгортається навколо двох хлопців, що займаються вільною боротьбою. 

Ахтем Сеітаблаєв має перший розряд з баскетболу та звання кандидат у майстри спорту з дзюдо.

ОСОБИСТЕ ЖИТТЯ

У 2013 році Ахтем Сеітаблаєв одружився на актрисі та продюсерці Іванні Дядюрі. Виховує доньку Назлу Сеітаблаєву, яка також має акторський досвід.

Побачити Ахтема Сеітаблаєва у новому українському серіалі Центральна лікарня можна з 4-го липня на каналі 1+1 о 21:15.

Дивіться новий український серіал Центальна лікарня – перша серія онлайн 04.07.2016. Дивіться новий український серіал Центальна лікарня – друга серія онлайн 04.07.2016.