Як доглядати за ногами взимку: Рецепт ванночки для ніг

Поради косметолога: Особливості догляду за шкірою ніг в зимовий період.

Поделиться:

Поради експерта: Як обрати якісні колготки на зимуУ програмі «Сніданок. Вихідний» постійний експерт Ірина Медвєдєва розповіла про особливості догляду за шкірою ніг в холодну пору року та порадила, які процедури для цього потрібно робити.

Жіночі ніжки потребують догляду завжди, незалежно від пори року. Якщо в теплі сезони шкіра ніг дихає за рахунок відкритого взуття, то взимку ноги пітніють та часом переохолоджуються. Саме тому в холодну пору року вони потребують особливого догляду.

Читайте також: 5 простих правил, які збережуть красу шкіри взимку.

ЩОДЕННИЙ ДОГЛЯД

Під час того, як ви приймаєте ванну, обов’язково приділяйте 2-3 хвилини своїм стопам. Потрібно ретельно мити між пальцями ніг, а також видаляти всі рогові нашарування.

Коли ноги будуть повністю сухими, масажними рухами нанесіть спеціальний крем.

Таким чином ви покращите кровообіг кінцівок. Рекомендую не наносити занадто багато крему. Головне – добре масажувати, а зверху надягти м’які шкарпетки, - підкреслює Ірина Медвєдєва.

Наносити крем потрібно відразу у ванні. Проте якщо відчуєте сухість шкіри, його можна додатково нанести перед сном.

Читайте також: Прості секрети, як позбутися лущення шкіри.

ДОГЛЯД 1-2 РАЗИ НА ТИЖДЕНЬ

Для особливого догляду ніг 1-2 рази на тиждень потрібно приділяти їм мінімум 20-30 хвилин. Щоб зробити це, можна використати звичайний тазик, або спеціальну ванночку для ніг. Дуже важлива вода, якою користуємося.

Якщо існує проблема сухості чи зроговілих клітин, то така вода має бути теплішою, ніж зазвичай. Туди потрібно додавати терте мило або соду, з розрахунком 1 ч.л. на літр води. Ці засоби гарно пом’якшать шкіру, а потім за допомогою пемзи потрібно позбутися зайвих нашарувань, - каже експерт.

Змити усе потрібно водою кімнатної температури, а потім масажними рухами нанести крем, не оминувши нігтьову зону. Після цього обов’язково надягти шкарпетки.

Якщо у людини астенічний тип тіла (стрункі та високі) і постійно мерзнуть ноги, тоді потрібно робити гарячу ванночку і розпарити ноги.

В цю ванночку потрібно додавати ефірні масла хвойних дерев. Вони мають у своєму складі речовини, які покращують кровообіг і активують його, - зазначає косметолог.

Зима – це також ідеальний період, щоб відновити нігтьові пластини на ступнях. Для цього зараз є багато натуральних олій, які можна втирати після такої ванни. Існують також спеціальні лікувальні лаки для нігтів, які містять зволожувальні та антигрибкові компоненти.

РЕЦЕПТ ВАННИ ДЛЯ НІГ

Для спеціальної відновлювальної ванни для ніг потрібно взяти трохи молока, прополіс, мед та усе ретельно перемішати.

Парити ноги потрібно протягом 15-20 хвилин щовечора перед сном.

Нагадаємо, не так давно експерт розповіла, як бюджетно доглядати за руками взимку.