Як кинути палити й не набрати після цього зайву вагу

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Дієтолог розповіла, яких правил слід дотримуватися, кидаючи палити.

Поделиться:

Чи можуть бути корисними заморожені овочіУ студії ранкового шоу «Сніданок з 1+1» дієтолог Галина Незговорова розповіла, як дотримання певних правил вбереже від зайвих кілограмів у процесі відмови від згубної нікотинової пристрасті. 

Нікотин прискорює серцебиття і метаболізм, тож коли людина кидає курити, то організм спалює на добу до 200 калорій менше. Нікотин також стимулює вироблення глікогену в печінці, що веде до підвищення рівня цукру в крові і зменшує відчуття голоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як позбутися зайвих кілограмів

Багато з тих, хто кидає палити, згодом починає стрімко набирати вагу. У процесі відвикання багато людей відчувають себе пригніченими і як наслідок намагаються замінити сигарету солодким.

ЯК ПРАВИЛЬНО ХУДНУТИ ПІСЛЯ КУРІННЯ

Щоб обмін речовин повернувся у потрібне русло, потрібно трохи зачекати після того, як кинете палити. Все це досить індивідуально: у когось це може бути місяць, а у декого це набагато більше. Звичайно у цей період виникає потреба чимось замінити цю шкідливу звичку

Треба бути дуже уважним. Звичайно, можна замінити, але солодощі мають бути не промислового виробництва, а природні. Це можуть бути сухофрукти, мед, але кількість знову ж таки має бути обмеженою. Треба памятати про те, що коли людина кидає палити, то вона зазвичай змінює одну шкідливу звичку на іншу.

Головне - щоб цю харчову звичку можна було контролювати, – зауважила експерт.

Крім того потрібно обовязково контролювати час прийому їжі та її кількість, адже вона має бути зменшеною.

Не можна забувати про те, що потрібно обовязково займатися спортом і придбати собі нові захоплення. Це можуть бути нові знайомства, закоханість, улюбленець або якісь хобі, які відволічуть вас від рефлексів.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, чи можуть бути корисними заморожені овочі.

Новости по теме