Чи можуть бути корисними заморожені овочі

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Експерт розповіла, на що потрібно звертати увагу перед тим, яку купувати напівфабрикати.

Поделиться:

Рецепт запечених млинців із сиром від Валентини ХамайкоЛариса Баль-Прилипко, декан факультету харчових технологій, у студії програми «Сніданок з 1+1» розповіла про умови зберігання та правила вибору якісних напівфабрикатів. 

ЯК ОБРАТИ ЯКІСНИЙ НАПІВФАБРИКАТ

1. Надавайте перевагу замороженій продукції, що зберігається в упаковках. Такий товар більш захищений від небезпечних зовнішніх факторів.

Потрясіть упаковкою перед покупкою. Якщо продукт розсипається, це значить, що температурний режим не порушувався. – радить експерт.

Рецепт рулетиків із куркою та кунжутом від Руслана Сенічкіна2. Продукція, що продається на вагу здебільшого є другосортною і піддається високому рівню ризику, знаходячись у відкритому доступі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати олію без канцерогенів.

ТЕРМІН ЗБЕРІГАННЯ ЗАМОРОЖЕНИХ ПРОДУКТІВ

Якщо ви відкрили упаковку з товаром, але приготували лише його частину, слід ретельно закрити пакет і покласти його до морозильної камери.

Запам’ятайте, що з моменту порушення герметичності упаковки, термін зберігання продукту стає коротшим, аніж вказано виробником. – підкреслює технолог.

Чим нижча температура у морозильній камері, тим довше напівфабрикат може зберігатися.

Пісний лимонний кекс з грушею від Едуарда НасироваЩО ОБРАТИ: СВІЖІ ОВОЧІ ЧИ ЗАМОРОЖЕНІ ОВОЧІ?

Українці полюбляють додавати заморожені овочі до різних страв: від омлетів і до супів. Зараз на прилавках починають з’являтися свіжі овочі, привезені із теплих заморських країн і виникає питання, якій продукції надати перевагу.

Технолог радить купувати заморожені овочі, які, як не дивно, містять більше вітамінів і до того ж значно заощаджують сімейний бюджет.

Краще купувати заморожені овочі, адже вони були упаковоні тоді, коли ще містили велику кількість вітамінів. – наголошує експерт.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, як правильно обрати якісні м'ясні вироби.

Новости по теме