Чому він зраджує, або як вгамувати невірного чоловіка

Міняю жінку
09:30
Будние
Чому він зраджує, або як вгамувати невірного чоловіка

Причини чоловічих зрад та як їх не допустити.

Поделиться:

Герої сьогоднішнього сюжету Міняю жінку — Наталя і Павло з Луцька — приклад того, як люди самі перетворюють своє життя в пекло. Егоцентризм, відсутність гнучкості, холодність і байдужість зробили їхні стосунки нестерпними.

Наталя росла без батьків. Мабуть, їй не було в кого навчитися мистецтву керування кораблем на ім'я «Сім'я». Зараз цей корабель тоне і йде на дно. Наталі явно не вистачає гнучкості, жіночої мудрості, уміння виявляти ласку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Життя в декреті: Рай чи пекло?

А Павлу не прищеплене почуття відповідальності. Він не вміє бути турботливим батьком і уважним чоловіком. Він сконцентрований на собі, своїх інтересах (машини), і своїх задоволеннях (випити з кумом). Його запої можуть тривати цілодобово, вимивати з сім'ї значні суми, що ще більше ускладнює стосунки.

Зрозуміло, що на такому фундаменті міцні стосунки не збудувати. З кожним днем ​​мрії Наталі про романтичні вечори з чоловіком розбивалися об його холодність і егоїзм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як навчитися любити: 10 простих кроків

Із народженням дітей вона і сама все менше уваги стала приділяти чоловікові. Все частіше вона стала засинати в дитячій. Так тривало роками. А потім — така несподіванка — у чоловіка роман!

Саме зради найчастіше стають приводом для розлучення. У чому ж причина, і що з цим робити? Спробуємо розібратися...

Фото: @jeanphilippelebee

1. Полігамія. Так, з покоління в покоління чоловікам передавалося прагнення до множинних зв'язків і стосунків. Наші далекі предки в давні часи переживали велику кількість епідемій і воєн. Вони були беззахисні перед стихіями природи. Їхнім головним завданням було — вижити і зберегти рід. Чоловік, вирушаючи на війну, або на сутичку з диким звіром, мусив бути впевненим у тому, що хтось із його дітей виживе в епідеміях і не помре від страшних хвороб. Тому в чоловіках прокидався інстинкт збереження роду через зв'язок із кількома жінками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберегти шлюб в час кризи або нудьга у стосунках

На щастя, часи змінилися, але голос природи все ще штовхає чоловіків в обійми кількох жінок. Чоловіки, якщо ви хочете використовувати теорію полігамії як виправдання вашим інтрижкам і романам на стороні, тоді — спис у руки — і гайда на боротьбу з мамонтом! Але цивілізована людина, яка змінив кийок на комп'ютер, здатна здобути перемогу над інстинктами!

Фото: @inframesphotography

2. Комплекс невпевненого в собі чоловіка. Взяти на себе відповідальність за жінку, за сім'ю, за серйозність стосунків - під силу лише зрілому чоловікові. І це залежить не від віку. Я говорю про психологічну зрілість, яка не завжди йде нога в ногу з віком. Той, хто боїться будувати серйозні стосунки (а головне — брати на себе відповідальність!), примірятиме на себе роль Казанови або Дон-Жуана, щоб довести оточенню, а передусім самому собі, яким успіхом він користується!

На жаль, це шлях до самотності. Кількість далеко не завжди еквівалент якості. Швидше, це спроба заповнити порожнечу. Але чи варто обманювати самого себе?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Егоцентризм: Як не потрапити в пастку власної незрілості

3. Втрачений контакт один з одним. Любі жінки, а якщо ми і на себе поглянемо критично? Змінивши фату на фартух, ми чомусь вже не щебечемо, як до весілля. Тепер ми частіше бурчимо. Наші претензії, докори, звинувачення штовхають чоловіка туди, де він відчуває себе не невдахою, а бажаним, довгоочікуваним.

Ніколи не маніпулюйте ні сексом, ні дітьми! Раджу змінити риторику. Замість докорів і звинувачень (навіть заслужених) краще поговорити, вислухати, підтримати і вселити впевненість, що у вашого чоловіка все вийде! Пам'ятаймо, що успішних чоловіків роблять мудрі жінки!

Фото: @inframesphotography 

4. Модель батьківських стосунків. Дуже часто ми перетягуємо «хвости» батьківських помилок у власні сім'ї. Підсвідомо ми повторюємо модель стосунків, ввібрану з дитинства. Якщо наш батько часто зраджував матері, то, як не сумно, шансів обрати собі такого самого партнера у нас більш, ніж достатньо. Але є і хороша новина. Модель батьківських стосунків — НЕ довічний вирок! Усвідомивши і проаналізувавши причини своїх невдач, кожен із нас може і повинен взяти в свої руки кермо влади, і вивести свої стосунки на якісно новий рівень. Звісно, це велика праця, і не завжди можна обійтися без допомоги фахівця. Але ж «погода в домі» — важливіше. Тим більше, що ми самі є прикладом для наших дітей. І якщо ми не хочемо, щоб за наші помилки розплачувалися діти, працюймо над собою!

Фото: @fereandre 

Насправді, причин сімейних невдач, зрад і розлучень значно більше. Як писав великий класик «всі щасливі сім'ї схожі один на одного. Але кожна нещаслива сім'я нещаслива по-своєму». І це не випадково, адже стосунки — це велика праця, праця душі, якої, на жаль, нас ніде не вчать.

Зараз час Великого посту. Час очищення — і не тільки тіла шляхом гастрономічного утримання. Головне — це очищення душі. Використовуйте цей час для того, щоб проаналізувати, обміркувати, пробачити і зрозуміти.

Любіть, поважайте і цінуйте один одного!

Новости по теме