Дмитро Комаров змусив понервувати представницю найдавнішої професії

Світ навиворіт. Україна
Дмитро Комаров змусив понервувати представницю найдавнішої професії

Не встигли Дмитро Комаров та Олександр Дмитрієв повернутися з Куби, як їхні пригоди одразу ж розібрали на заголовки.

Поделиться:

До експедиції на Кубу команда проекту "Світу навиворіт" готувалася за рік. Не встигли Дмитро Комаров та Олександр Дмитрієв повернутися, як їхні пригоди одразу ж розібрали на заголовки.

"Ми звернулися до посольства з офіційним проханням видати нам дозвіл на зйомку, знаючи, що країна специфічна. Нам відповіли, що ми можемо працювати, але повинні заплатити дуже велику суму, і попередили, що нас супроводжуватимуть працівники КДБ. Офіційно тебе супроводжує МінТуру – міністерство туризму. Але при цьому супроводжує й ментура. Ви точно не знімете нічого з вивороту. Нас це не влаштовувало, і ми, звичайно ж, відмовилися. Ми вже були у В'єтнамі, там схожа ситуація. Там ми змогли замаскуватися під туристів і виконати свою роботу. Чому тут не вчинити так само? Бо ми недооцінили спецслужби Куби", - розповідає Дмитро Комаров.

На "острові свободи" вперше за історію програми знімальна група цю свободу втратила, потрапивши за ґрати, а експедиція перетворилася на спецоперацію. Наших хлопців депортували, проте їм знову пощастило в'їхати до країни. За ними весь час стежили, на них збирали докази. Перед ними стояла реальна загроза потрапити до в'язниці за нелегальні зйомки, шпигунство, ба навіть гірше – діяльність проти революції.

Та цієї неділі глядачі все ж таки побачили дві Куби. Перша – це Cuba Libre, вільна Куба, рай для туристів. А друга – країна абсурдних заборон і обмежень, із зарплатами по 20 доларів і зі злиднями, які влада завзято приховує від іноземних журналістів.

Наприклад, жителям Куби не просто заборонено ловити лобстерів, вони навіть не мають права їх їсти. За порушення цієї абсурдної заборони кубинців кидають за ґрати. Постачанням морського делікатесу до ресторанів займаються лише державні установи. Щоб узяти участь у ловлі, Дмитру Комарову довелося долучитися до компанії "піратів Карибського моря"  - місцевих браконьєрів у місті Сантьяго-Де-Куба.

Кубинці досі отримують свій місячний пайок за карткою. Курятину бачать лише раз на місяць. Молоко – тільки діткам до шести років. Якщо у вас вдома померла корова, треба викликати спеціальну службу, яка її ліквідує. У іншому випадку подумають, що м'ясо ви з'їли самі, а це заборонено.

У журналістському розслідуванні Дмитро Комаров не зміг обійти тему легендарної місцевої секс-індустрії. Мисливця за "вільним коханням" замість номера в готелі чекає кімнатка з цегляними стінами, а замість душу – тазик з ківшиком. Під час інтерв'ю представниця найдавнішої професії зізналася, що, незважаючи на свій 8-річний досвід, ще ніколи так не нервувала. Коли іноземці з ними знайомляться, вони не їдуть в одній машині. На Кубі це заборонено.

Які з найпоширеніших міфів про кубинських дівчат правда, а які – вигадка, дивіться в новому випуску "Світу навиворіт".

Новости по теме