Джамала: «Мені подобаться, що Юрмала — наша!»

Співачка згадала свій тріумф на вокальному конкурсі Нова хвиля.

Поделиться:

Джамала виступила перед латвійською публікою на фестивалі Made in Ukraina.

Джамало, сім років тому на сцені у Юрмалі ти вийшла представляти Україну на "Новій хвилі". Всі тебе запам'ятали. Зараз ти знову вишйла на сцену, але з іншим тріумфом, як перемониця Євробачення  від України. Які відчуття?

 

@tina_karol #madeinukraina #jūrmala #голоскраїни

Фото опубликовано Jamala (@jamalajaaa)

- Я завжди хвилююсь, не дивлячись, яка це сцена - велика, чи маленька. А тут хвилююся особливо, бо дійсно, я тут вперше почула - "Джамала, Україна". Це у мене у вухах  звучить постійно, коли я виходжу на цю сцену.  Коли я виходжу на цю сцену, мені хочеться весь час,щоб сказав: "Джамала, Україна". Тоді мене представляв Сергій Лазарєв.

- За іронією долі, через 7 років ти стала його головною суперницею на Євробаченні.

- Приємне відчуття бути тут. Я трохи тішуся, що зараз ця Юрмала - наша. Тому я тут відчуваю себе, як в Україні, дуже багато прапорців українських у залі, атмосфера дуже дружня. 

- Влітку у Туреччині стався військовий переворот, була страшна ніч у Стамбулі та Анкарі. У Стамбулі живе твоя рідна сестра, племінниця, зять. Чи їх не торкнулися ті безлади,  які коїлися у Стамбулі?

 - Я дійсно хвилююся за Туреччину, як за рідну Україну. Вони були в Мармарисі, були в безпеці. 

 - Ердоган один з перших привітав тебе з перемогою у Євробаченні. Зараз до нього подвійне ставлення, бо він ніби придушив повстання і демократію у той самий час. В тебе які відчуття з цього приводу?

- Мені важко розібратися в турецькій політиці, тому що ми в своїй не можемо розібратися. Я просто хочу, щоб це все було вирішено мирним шляхом.