Форум видавців: 10 найочікуваніших новинок від українських видавництв

Новинки, котрі мають опинитися на домашніх книжкових полицях.

Поделиться:

З 13 до 17 вересня у львівському Палаці Мистецтв пройде найгучніша книжкова подія в Україні - 24-й «Форум видавців». 5 днів, упродовж яких можна буде відвідати понад 1000 культурних та освітніх заходів, 40 локацій та безліч книжкових новинок — таким насиченим обіцяє бути захід.

Тож тримайте огляд видань, на які варто звернути увагу передусім, аби не розгубитися в книжковому розмаїтті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легке читання: 8 книжок, які варто прихопити з собою в літак

«Багряна королева» Вікторії Авеярд

«Наш формат» 

Дебютна книжка Вікторії Авеярд «Багряна королева» стала бестселером New York Times та USA Today. Її вже перекладено на 39 мов. Видання «смакуватиме» тим, хто любить читати романи та серії.

Це перша з чотирьох книжок фентезі-серії про Мару Барров, яку читають в усьому світі. Сімнадцятирічну Марі Барров ось-ось відправлять на нескінченну війну, з якої більшість неповертається. Мара не належить до панівної еліти з надприродними здібностями, вона надбала небезпечних ворогів, які впевнені: ця дівчина може зруйнувати усталений світовий лад. Несподівано для себе Мара опиняється у вирі політичних інтриг і таємного руху спротиву.

Напружений і щедрий на несподіванки трилер, де любов протистоїть революції, а влада – правосуддю. Захопливий. Переконливий. Динамічний. Від книжки неможливо відірватися, – USA Today.

 «Моє каяття» Жауме Кабре

«Фоліо»

Один із найвидатніших творів сучасної літератури перекладено 12-ма мовами, і ось вперше він «прозвучав» українською. Автор ділиться з читачем історіями про щире і високе кохання; про любов до краси речей, яка спонукає до злочинів; про дружбу і заздрість; про людську шляхетність і ницість; про духовні пошуки і мізерність буденного життя...

«Лютеція» Юрія Винничука

«Фоліо»

Книжкова новинка від одного з найвідоміших українських письменників Юрія Винничука. У романі переплелися містика, еротика, гумор і смуток. Герої роману розшукують таємничу Лютецію, дівчину зі снів. На перепоні цих пошуків стоїть не менш таємнича організація, члени якої носять імена карт. А десь поза цим світом триває Велика Битва, звістки про яку приносять ціною свого життя мужні Листарі, до яких належить і Лютеція.

«Не така дівчина. Молода жінка розповідає, чого вона «навчилася» Ліни Данем

«Віват»

 

Історію про перетворення незграбного й негарного дівчиська на сучасну, сильну і впевнену в собі молоду жінку, про подолання власних комплексів та самотності написала Ліна Данем — виконавча продюсерка, сценаристка й режисерка комедійного серіалу «Дівчата». Вона добре знається на прикрощах, незручних ситуаціях і всіляких негараздах. І залюбки розповідає, як їх подолати. Як не почуватися смішною, товстою, самотньою, непривабливою? Читайте в цій книжці. 

«Дика гонка. Як Uber підкорював світ» Адама Лашинські

Yakaboo Publishing

Читачі цієї книжки дізнаються історію блискавичного злету компанії Uber загалом та її засновника Тревіса Каланіка зокрема. 
Uber не сходить зі сторінок світової преси, але книжка Лашинскі — перша вичерпна історія 69-мільярдної компанії. 
Адам Лашинскі, виконавчий редактор журналу Fortune, працюючи над книжкою кілька років, не лише проводив численні інтерв'ю, подорожував із Тревісом Каланіком у Китаї, а й сам сів за кермо як водій Uber-a. 

«100 експрес-уроків української. Частина друга» Олександра Авраменка

#книголав

Ця книжка є продовженням уже відомого посібника «100 експрес-уроків української». Вона містить ще одну сотню мовних історій, які в доступній формі навчають норм сучасної української мови.

Електричка, літак, пляж чи нудна нарада — це саме ті місця, у яких, розгорнувши цю книжечку, ви зможете провести час з приємністю й користю.

Щоб удосконалювати мовлення й мову було комфортно, у посібнику подано короткі уроки з дотепними ілюстраціями, які сприятимуть якнайкращому запам’ятовуванню норм сучасної української мови.

«Момент еврики» Джона Куніос і Марка Бімана

#книголав

Ви дізнаєтеся, як саме виникають ідеї і що їх стимулює, як різні життєві обставини та умови впливають на те, чи приходить до вас осяяння, а також чи корисне воно і як краще його задіяти.

Автори наводять переконливі історії з життя, щоб проілюструвати, як моменти ага-реакцій  можуть бути ключовими факторами вашого життя. Завітайте на вечерю з Христофором Колумбом, зіграйте у бейсбол з режисером мультфільмів Діснея (Піксар), постійте за кулісами на концерті Елвіса, та багато іншого.

«Американські боги» Ніла Ґеймана

КМ-БУКС

Одну з найвідоміших книг Ніла Ґеймана вперше перекладено українською мовою. Видання оновлене і доповнене оригінальним авторським текстом. Це історія Тіні — чоловіка, якого випустили з тюрми одразу після того, як його дружина та найкращий друг загинули в автокатастрофі, і якого наймає своїм охоронцем, водієм і попихачем загадковий фігляр, пан Середа. Так починається темна і химерна мандрівка Тіні, впродовж якої його спіткає безліч чудернацьких персонажів, чиї долі химерним чином переплелися із його власною. А все тому, що під спокійною поверхнею повсякдення закипає буря — епічний герць за кожну душу Америки — і Тінь опинився прямісінько на її шляху.

«Забагато щастя» Еліс Манро

«Видавництво Старого Лева»

Еліс Манро критики колись назвали «домогосподаркою від літератури», проте це не завадило письменниці здобути Нобелівську премію. Герої її прози близькі читачам, адже є простими людьми. Однак від вивертів їхніх доль аж мороз продирає шкіру. У книжці «Забагато щастя» зібрані жіночі історії, як змушують співпереживати героїням.

«Європейська абетка» Карла-Маркуса Ґаусса

«Видавництво 21»

Саме цю книжку придбав би ведучий Сніданку з 1+1 Єгор Гордєєв: «Це про іншу Європу, її виворіт. Те, що ми, вже асоційовані члени ЄС із 1 вересня, звикли або ідеалізувати або не сприймати. Багато подорожуючи, зокрема Європою, і проживши там рік, думаю, мені буде про що подискутувати з автором. Обожнюю дискутувати з уявним автором вголос».