Катя Осадча: «У дівчат plus size більше перспектив, ніж у стандартних моделей»

Сьогодні 1+1 розпочне революцію у світі моди.

Поделиться:

Уже сьогодні о 22.00 на 1+1 розпочнеться сміливе реаліті-шоу Модель XL. Проект обіцяє зруйнувати стереотипи про жіночу красу та надихнути кожну глядачку полюбити себе такою, якою вона є.

У шоу беруть участь пишні жінки, які мріють стати успішними моделями plus-size. А досуддівського  складу ввійшли дизайнер Андре Тан, ведуча Катерина Осадча, хореограф Влад Яма та відома у світі латвійська модель Тетяна Мацкевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі набирає обертів флешмоб #ХтоСказав

Напередодні прем’єри Катя Осадча та Андре Тан завітали до студії Сніданку з 1+1, де розповіли про новий проект.

Осадча й Тан знайомі вже 17 років: у його першому показі колекції Андре Катя виходила на подіум як модель. А нині вони разом обирають дівчат, які зможуть стати зірками модельного бізнесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катя Осадча показала, якою була у 14 років

 

«Зауважу, що не всі дівчата з пишними формами можуть бути моделями. Вони мусять мати фігуру пісочного годинника – 120-90-120. Відомі у світі моделі plus size працюють над своєю фігурою значно більше, ніж стандартні моделі.

Не всі дівчата, які потрапили до 30-ки, а потім до 10-ки Модель XL мали такі параметри. Тож ми обирали за багатьма іншими критеріями, як ось зважали на цілеспрямованість. Для мене як для члена журі була важливою мета дівчини. Ми шукали тих, хто справді стане першими моделями plus size в Україні. Моя мрія, щоб вони представляли Україну і на міжнародному рівні», – пояснила Катя Осадча.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Няня доньок Камалії вийде на подіум Модель XL

Також Катерина розповіла, що було найважче на її модельному шляху:

«Найважче у модельній професії – конкуренція, тут потрібно триматися своєї мети, постійно тримати себе у формі. Це дуже нестабільна робота. Свого часу мені було складніше, ніж учасницям проекту, оскільки професійним моделям не обґрунтовують, чому «ні». А дівчатам, які приходили на кастинг, я намагалася пояснити своє рішення. У 14-15 років я була сама у Франції, Японії, без батьків, і могла покладатися лише на себе. Неодноразово чула «ні». Це загартовує. Потім ти все одно йдеш і робиш».

Я вважаю, що моделі plus size мають більшу перспективу на українському ринку, ніж стандартні моделі, – вважає Осадча.

Дизайнер Андре Тан також підтримує думки своєї колеги по проекту та переконаний, що нове реаліті-шоу дасть новий поштовх для розвитку модельного бізнесу в Україні.

Українські жінки дуже красиві, але, на жаль, дуже не впевненні в собі. Думаю, проект Модель XL зруйнує стереотипи. Ще важливо, щоб дівчина була особистістю. Просто модель нікому не цікава, – переконаний Андре Тан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дизайнер Андре Тан про пишні форми: «Краще їсти, ніж їсти інших людей»