Кінокритики позитивно оцінили драму каналу 1+1 «Століття Якова»

Століття Якова
Кінокритики позитивно оцінили драму каналу 1+1 «Століття Якова»
Виконавець головної ролі Роман Луцький (фото – 1plus1.ua)

1+1 медіа запускає серію спеціальних проектів, присвячених символічним українським літературним творам.

Поделиться:

Христина Соловій заспівала містичну пісню в серіалі «Століття Якова»Вчора, 27 жовтня, в Києві відбувся допрем'єрний показ 4-серійної епічної драми «Століття Якова», яку вже 30 вересня о 20:15 покажуть в ефірі каналу 1+1.

Журналісти, авторитетні кінокритики, голова Держкіно Пилип Іллєнко, організатори літературної премії «Коронація Слова», а також актори і творча група першими побачили одну з серій проекту.

За словами генерального директора Олександра Ткаченко, 1+1 медіа запускає серію спеціальних проектів, присвячених символічним українським літературним творам. Перший в цьому ряду – бестселер Володимира Лиса «Століття Якова».

У наших проектах ми намагаємося в художній формі переосмислити нашу історію. Сподіваюся, цю ініціативу підхоплять і наші колеги по ринку, і через 2-3 роки український глядач зможе переоцінити багато речей, – каже Олександр Ткаченко.

Допрем'єрний показ «Століття Якова» відвідав голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

Хотів би подякувати всім, хто взявся екранізувати цей роман. Дуже приємно, що те, що я побачив на екрані, такого ж високого рівня, як і літературна першооснова. Це важливо, що у нас нарешті з'являється кіно українською мовою, яке містить культурні та історичні традиції, – зазначив Пилип Іллєнко.

Високу оцінку драмі також дали авторитетні кінокритики. Експерт Сергій Тримбач високо оцінив операторську роботу:

«Ми звикли до того, що в серіалах часто не надто звертають увагу на якість картинки, і глядач зазвичай більше слухає, ніж дивиться. «Століття Якова» може залучити глядача більше дивитися, ніж слухати. Українські кінематографісти починають знову звертатися до української літератури. Для Голлівуду це звичайна практика.

У свою чергу, кінознавець Володимир Войтенко відзначив високий рівень майстерності українських акторів. На його думку, цей питомо український проект доводить, що в нашій країні є талановиті, цікаві, харизматичні актори.

Це дуже приємне відкриття. Оскільки прийнято вважати, що в сучасній українській кіноіндустрії проблема зі сценаріями і акторами. Але я хочу сказати, що така проблема буде, поки українських акторів не почнуть знімати в головних ролях, – заявив Володимир Войтенко.

Виробництвом драми займався «1+1 Продакшн» під керівництвом Вікторії Лєзіної. За її словами, для «1+1 Продакшн» «Століття Якова» – перший досвід роботи над історичною драмою.

Для нас важливо реалізовувати такі знакові проекти, показувати Україну красивою, яка усвідомлює свою історію, і показувати своє майбутнє – таким, яке ми хочемо, а не те, яке виходить, – зауважила Вікторія Лєзіна.

Сценаристом драми «Століття Якова» став Андрій Кокотюха, режисером-постановником виступив Бата Недич, оператор-постановник – Ігор Іванов, художник-постановник – Сергій Бржестовський, а художник по костюмах – Ірина Гергель.

Креативний продюсер – Олена Єремєєва. У проекті зіграли українські актори Роман Луцький, Станіслав Боклан, Олександр Печериця, Анна Топчій, Людмила Загорська, Олег Примогенов, Андрій Самінін, Наталя Доля Олександр Попов.

Саундтреком фільму стала пісня «Не йди» культової групи «Океан Ельзи». У фільмі також прозвучить лемківська пісня у виконанні його підопічної з «Голосу країни» Христини Соловій.

Прем'єра проекту «Століття Якова» відбудеться 30 вересня о 20:15 на каналі «1+1». Повтор – 1 жовтня о 10:00.

Новости по теме