«Команда порятунку» зробила справжнє диво для учасниці проекту (до і після)

Учасниця проекту «Поверніть мені красу» мріяла хоч раз в житті нафарбувати губи червоною помадою.

Поделиться:

На «Поверніть мені красу» рятуватимуть дівчину зі страшною пухлиною21-річна Ольга Софронова, яка мала величезну гемангіому на верхній губі, вперше за довгі роки побачила себе красивою. Дівчина більш за все мріяла позбутися спотворюючої пухлини та хоч раз нафарбувати губи червоною помадою, і «команда порятунку» здійснила цю мрію на «Поверніть мені красу».

Оля народилася з ледве помітною плямкою на губі, проте з часом вона збільшувалася та набрякала. Грошей на операцію в неї не було. А єдина спроба виправити ваду була невдалою та призвела до ще більш швидкого росту пухлини.

Останній місяць для Олі став особливо тривожним, адже гемангіома значно збільшилася та змінила колір. Дівчина побоювалася, що з часом пухлина могла стати злоякісною, і звернулася по допомогу до «команди порятунку» проекту «Поверніть мені красу».

«Коли Оля потрапила на проект «Поверніть мені красу», вона була зневіреною 20-річною дівчинкою. Я зрозумів, що ми маємо допомогти дівчинці та повернути її до повноцінного життя. Тим більше, що допомога потрібна була негайна, адже пухлина швидко збільшувалася в розмірах та вражала сусідні ділянки, а саме дно порожнини носа, порожнину рота, верхню щелепу. Пухлина все більше й більше спотворювала обличчя дівчинки та спричиняла функціональні дефекти. У Олі вже був ускладнений процес дихання через ніс та процес ковтання їжі», – коментує пластичний та реконструктивний хірург Ростислав ВаліхновськийРостислав Валіхновський, який взявся за порятунок героїні.

За час перебування на проекті йому разом з командою вдалося видалити Олі велику кавернозну гемангіому та зробити реконструкцію кайми верхньої губи. Також доктор зробив героїні ринопластику, звузивши крила носа, що деформувалися внаслідок росту пухлини. Тепер ніс Олі став пропорційним по відношенню до рис обличчя.

Всі роки дівчина вважала винною у своїй проблемі мати, адже, на її думку, вона ніколи не прагнула допомогти доньці позбавитися зовнішньої вади. Коли в родині з’явився вітчим, стосунки з мамою зіпсувалися вкрай.

Він практично заборонив матері спілкуватися з донькою, адже та знову звернулася по фінансову допомогу, аби зробити операцію. Коли в Олі народився зведений братик, такий бажаний та цілком здоровий, дівчина взагалі стала вигнанцем у власній родині.

Психолог проекту Олена Любченко Олена Любченковирішила допомогти Олі знайти порозуміння з мамою та влаштувала їм теплу зустріч. Вперше за довгі роки вони почувалися рідними та дійсно близькими. Але найголовніше – Оля пробачила мамі, адже зрозуміла, що помилялася.

Якщо у сім’ї є декілька дітей, дуже важливо не виділяти нікого з них. Часто буває, що більше уваги дістається молодшим дітям, а старші у цей час дуже страждають. Щоб між батьками і дітьми не відбувалося віддалення, батькам важливо говорити про свою любов до дитини, - коментує Олена Любченко.

На завершення команда стилістів та візажистів під керівництвом Андре Тана удосконалила новий образ Олі. Дівчина стала ще більш впевненою та сильнішою. Для фінального виходу дизайнер підібрав для Олі ефектну яскраво-рожеву сукню та босоніжки на високих підборах. А візажист проекту довершив образ яскравою помадою.

Зараз я стала любити себе. Мені дуже подобається моє відображення у дзеркалі, – сказала Оля під час фіналу. – Я 20 років мріяла нафарбувати губи яскравою помадою, і нарешті це сталося.

Нещодавно до команди порятунку, яка повертає жінкам вроду, долучилася стиліст-перукар Ангеліна Комарова