Краса по-італійські: секрети вроди Моніки Беллуччі

Краса по-італійські: секрети вроди Моніки Беллуччі

Про Моніку Белуччі знають навіть ті, хто не дивився жодного фільму за її участю.

Поделиться:

Сьогодні відзначає день народження  знаменита італьйська красуня. Про Моніку Беллуччі знають навіть ті, хто не дивився жодного фільму за її участю - пронизлива італійська краса цієї жінки не залишає байдужим нікого. "Друга Софі Лорен" нашого часу відмовилася відповідати голлівудським стандартам і всіляко підтримує свою італійську індивідуальність.

ВОЛОССЯ

Шикарне густе волосся подароване Моніці природою, але через особливості професій моделі та актриси, що вимагають постійних укладок та зачісок, вона могла б розпрощатися з його красою. Однак, завдяки нескладному догляду її волосся продовжує заворожувати не лише чоловіків.

Белуччі вважає, що мити голову треба не більше двох разів на тиждень, інакше можна пересушити волосся. В одному інтерв'ю вона зізнавалася, що розбавляє свій шампунь мінеральною водою для зниження концентрації штучних речовин у ньому. Найкращою маскою для актриси є найзвичайнісінька оливкова олія, що додає волоссю життєву силу, блиск і шовковистість. Фена, прасок, плойок та інших приладів Моніці вистачає з лишком на зйомках, тому у звичайному житті вона дозволяє волоссю висихати природним чином.

ДОГЛЯД            

Ставлячи Моніці питання про секрети її догляду за собою, улюблені процедури, пластичні операції або ін'єкції, ви навряд чи дізнаєтеся багато нового. У цих питаннях Белуччі досить традиційна - походів до хірургів вона уникає, омолоджувальних уколів не робить і воліє слідувати лише двом головним правилам догляду - очищенню та зволоженню.

"Я дбаю про свою шкіру, її сяйво - запорука відмінного макіяжу. Я дуже відповідально підходжу до очищення та зволоження. Також я намагаюся пити багато води, щоб не тільки моя шкіра, але й мої очі були яскравими й сяючими. У мене досить повні губи, які мають схильність до сухості, тому мені треба їх постійно зволожувати. Губи дуже важливі. З їхньою допомогою ти розмовляєш, їси та цілуєш..."

МАКІЯЖ

У макіяжі Моніка віддає перевагу, насамперед, природності та помірності. На її думку, косметика робить обличчя багатьох "пластмасовими", а краса не має сенсу, якщо вона не натуральна. У свої вихідні, вільні від уваги фотографів, виходів у світ і червоних доріжок, Белуччі наносить лише легкий тон і чорну туш, яка допомагає їй відчувати себе "завершеною".

"Макіяж - одна з форм захисту, у тому сенсі, що коли ви не нафарбовані, ви відчуваєте себе вразливим. Це якісь лати, які є у жінок. Макіяж допомагає створити невелику дистанцію між вами та іншими людьми. У той самий час це форма щедрості, яка дозволяє вам робити щасливими інших і себе. Мені подобається косметика і те, що вона дозволяє підкреслити й висловити свою індивідуальність. У косметиці я віддаю перевагу натуральним відтінкам, але вони багато в чому залежать від того, засмагла я чи ні. Знаю, що засмага не дуже корисна, але я жінка, яка дуже любить сонце. Я використовую різні основи і влітку, і взимку. Головне для мене, щоб моя шкіра дихала. Для щоденного макіяжу я вибираю світлі тіні - сірі або коричневі, які підкреслюють горіховий колір моїх очей. У нас, жінок, любов до губної помади йде від наших мам і бабусь. Так природно для жінки відкрити дзеркальце ц почати фарбувати губи!"

ДІЄТИ

Мантра Моніки Белуччі - переінакшена на власний лад фраза, знайома нам із книги Елізабет Гілберт "Їж, молись, кохай", - "Їж, кохай, живи". Як справжня італійка, актриса має особливу слабкість до смачної та ситної їжі. І якщо їй доведеться вибирати між стрункою фігурою і тарілкою пасти або піци, вона, не замислюючись, вибере друге.

"Я італійка і просто обожнюю їжу. Я всеїдна, але італійську кухню люблю найбільше. Мої доньки на мене в цьому схожі. Вони обожнюють пасту і пармезан. Коли я готуюся до ролі, для якої мені треба схуднути, я роблю наступне: їм м'ясо, рибу, овочі маленькими порціями, але часто, тому втрачаю вагу правильно. Однак іноді мені дають ролі, для яких необхідно погладшати, і, чесно вам зізнаюся, останнє радує мене куди більше!"

СПОРТ

Фігура Моніки руйнує всі визнані стереотипи - актриса не може похвалитися модельними параметрами, але, тим не менш, чоловіки, бачачи її, сходять із розуму. В інтерв'ю Белуччі зізнається, що для постійних занять спортом вона занадто лінива. Коли дозволяє графік, вона віддає перевагу плаванню або йозі. Також відомо, що актрисі подобаються кікбоксинг і капоейра, до яких її залучив колишній чоловік Венсан Кассель.

"Я ніколи не любила тренування. І навіть зараз я терпіти не можу займатися ними щодня. Мені не подобається стежити за тим, що я їм щодня. Я не хочу бути машиною. Після того, як народилася моя друга дочка, я зрозуміла, що повинна приділяти більше уваги спортивному режиму. До цього мені було жити набагато легше. Але я така лінива, коли справа стосується всього цього. Зараз я намагаюся бути більш обережною з їжею і намагаюся бути активнішою. Коли у мене виходить, я йду до тренажерного залу, але суть у тому, що мені так нудно виконувати одні й ті самі вправи! Мені дуже подобається йога, але я багато подорожую, і займатися нею регулярно для мене занадто важко. Це просто нереально з моїм графіком. Прокидатися о 05:00 і йти в спортзал, а вже о 06:00 бути на зйомках? Неможливо! Тому, замість походу в зал, я краще вдягну чорну сукню (сміється). Я більш практична й весела людина".

КРАСА І СЕКСУАЛЬНІСТЬ

Найголовніший секрет краси, за твердженням Моніки, - любов до життя. Вона вважає, що справжні чарівність і сексуальність складаються не з обсягу стегон, грудей або талії, а з внутрішнього відчуття й ставлення до себе і до навколишньої дійсності.

"Це стан душі. Мова не про форму, а про ставлення. Це зовсім інший спосіб дивитися на речі. Тепер не ви в центрі своєї уваги, а ваші діти. Перехід від дитячого до дорослого сприйняття світу - досить важка річ для всіх нас. Напевно, тому я хотіла народити дітей у більш пізньому віці. Я просто була не готова до такого. Я була зосереджена на собі. Я постійно нагадую собі, що бути чуттєвою та красивою - це не те ж саме, що бути в ідеальній формі. Коли жінка стає старшою та втрачає свою природну красу, вона повинна пам'ятати, що разом із цим приходить щось нове. Її очі стають глибшими, більш неймовірними, тому що в неї більше досвіду й упевненості в собі. Джуді Денч - чудовий приклад того, що я маю на увазі. Вона приголомшливо красива. Я відчуваю себе дуже комфортно, і не тому, що люди кажуть, ніби я гарненька, а тому, що я живу життям, яке вибрала. Я люблю життя. Це мій найголовніший б'юті-секрет".