Лікувальні властивості кішок: муркотіння сприяє загоєнню ран та росту кісток

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Вусаті улюбленці не лише заспокоюють, а й лікують серйозні хвороби.

Поделиться:

В гості програми Сніданок з 1+1 завітала лікарка-ветеринар Тетяна Літвінова, яка розповіла, що коти не просто заспокоюють, а здатні лікувати серйозні захворювання. Лікарка стверджує, що терапевтичний ефект від котів дійсно існує. Беззаперечно, коти – найкращий спосіб заспокоїтися, зняти стрес та разслабитися.

Однак це ще не все. Науковці довели, що муркотіння котиків має частоту 20-40 Гц, яка позитивно впливає на організм. Вона сприяє загоєнню ран, розвитку кісток, покращують стан нервової та серцево-судинної системи.

Щоб отримувати максимум задоволення від свого улюбленця та бути йому чудовим другом, експерт дала поради, що допоможуть зрозуміти вашого котика.

1. Якщо улюбленець ворушить вухами чи повертає голову, це зовсім не означає, що він вас слухає. Науковці Токійського університету довели, що коти дійсно впізнають голос господаря, однак не вважають за потрібне реагувати на нього.

2. Пухнастий улюбленець чує вас і, цілком можливо, хоче отримати від вас смачненьке, якщо він нявкає або рухає хвостом.

3. Якщо кіт незадоволений, він вигинає спину. Однак цей рух більш різкий і напружений, ніж коли вусатик потягується.

Лікарка стверджує, що хибно думати, ніби коти не люблять, а дозволяють себе любити. Вона впевнена, що вусаті улюбленці вірні, ніжні, сумують за господарем.

Тож сміливо беріть додому муркотика та займайтеся кототерапією!

Новости по теме