Літні маски для обличчя для всіх типів шкіри

У програмі Сніданок. Вихідний експерт розповіла, як зробити ефективну маску для обличчя в домашніх умовах.

Поделиться:

Білкові продукти та лід збережуть молодість вашої шкіриВлітку можна проявити фантазію у приготуванні домашніх масок для обличчя, адже найбільш ефективні інгредієнти можна знайти на будь-якому ринку. Фрукти, овочі та зелень - надзвичайно корисні джерела вітамінів для сяючої молодістю шкіри, що швидко знімають втому з обличчя

У програмі Сніданок. Вихідний експерт Ірина Медвєдєва розповіла, що маска для обличчя максимально ефективна тоді, коли її застосовують в комплексі з іншими косметичними засобами залежно від типу шкіри.

Існує чотири типи шкіри: жирна, суха, комбінована та нормальна. Залежно від типу шкіри необхідно правильно підібрати основу для маски.

Жирна шкіра

Основа для маски - глина. Вона абсорбує жирні виділення та токсини. Щоб зробити маску кремоподібною, розвести глину варто кефіром, адже кисле середовище знищує мікроби та бактерії. Якщо шкіра має схильність до акне, в маску варто додати чайну ложку перекису водню. Щоб зволожити шкіру, в суміш можна додати натертий огірок.

Суха шкіра

Основою варто обрати желатин, який розводять теплим молоком. Желатин повинен набухнути в молоці, а потім його необхідно розтопити на водяній бані. Щоб шкіра отримала додаткове живлення, до маски можна додати 3-5 крапель вітаміну А та чайну ложку меду.

Нормальна шкіра

Основа для маски - мука з вівсяних пластівців, яку потрібно розвести сметаною. В якості фруктової складової додайте полуницю, персики або абрикоси.

Комбінована шкіра

Найкраща основа для маски - суміш глини та вівсяних пластівців. Власницям комбінованої шкіри необхідно прикласти подвійних зусиль та приготувати дві маски. Для жирних ділянок шкіри підійде маска на основі глини, для інших частин обличчя - борошна вівсяних пластівців.

Як правильно заморозити малину на зимуМи вже писали про користь малини. Окрім благотворного впливу на здоров’я, ягоду також використовують, як інгредієнт для домашньої маски для обличчя. Вона омолоджує та відбілює шкіру, прибирає запалення.

Для приготування омолоджуючої маски з малини потрібно:

Біла глина - 2 ст.л.

Подрібнена малина - 1 ст.л.

Олія мигдалю - 1 ч.л.

Мед - 1 ч.л.

Перемішайте всі інгредієнти, нанесіть на обличчя на 20 хвилин і відпочивайте. Тим часом ви маєте чудову нагоду послухати улюблену музику чи провести час в компанії з героями улюбленого серіалу Наші пані у Варшаві.