Отець Георгій Коваленко дізнається, скільки «важить душа людини»

У програмі «Таємний код віри» на «1+1» з’ясують, як наука співіснує з релігією.

Поделиться:

Цієї суботи, 17 червня, о 10:00 глядачі телеканалу «1+1» побачать новий випуск документального проекту «Таємний код віри», в якому ведучий священик Георгій Коваленко спробує розібратися у давньому конфлікті між релігією та наукою.

У новому випуску програми отець Георгій Коваленко дізнається, як церква ставиться до евтаназії та штучного запліднення. За статистикою, кожна п’ята пара в Україні не може зачати дитину природним шляхом. Але чи підтримує церква сучасні методи, що дозволяють «безплідному» подружжю народити дитину?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведучий «Таємний код віри» Георгій Коваленко: «Ми зробили справжні відкриття і для себе, і для глядачів»

Цікаво, що науковці не раз досліджували питання існування душі - одне з найголовніших релігійних понять. Ще на початку ХХ століття американський вчений Дункан Макдугалл вперше побудував спеціальні надчутливі ваги та проводив експерименти для визначення маси душі. У наступному випуску проекту «Таємний код віри» отець Георгій Коваленко познайомиться з результатами цих досліджень та дізнається, скільки важить душа людини.

Одним із важливих питань, через які точаться суперечки між релігією та наукою, є ймовірність існування життя на інших планетах. Ведучий спробує дізнатись, чи є згадки про інші світи у Святому письмі. Крім того, він відвідає музей ім. митрополита Шептицького у Львові – найбільшу скарбницю давніх українських ікон, - щоб розкрити таємниці, які приховують астрономічні символи на зображеннях святих. Так, найчастіше на українських іконах зустрічаються мандорли – німби особливої форми, які символізують частину неба. У мандорлах зазвичай зображають Ісуса Христа або Богородицю.

Що означають астрономічні символи на іконах, скільки важить душа, чи розповсюджується влада Христа на інші планети та чи визнає церква штучне запліднення, дивіться у проекті «Таємний код віри» цієї суботи, 17 червня, о 10:00 на телеканалі «1+1».

Нагадаємо, цикл документальних науково-пізнавальних фільмів «Таємний код віри» - спільний проект телеканалу «1+1» і «Відкритого Православного Університету Святої Софії-Премудрості». У кожній програмі ведучий шукає відповіді на питання про релігію і церкву, які хвилюють кожну людину. З'ясувати істину Георгію Коваленку допомагають історики, релігієзнавці, науковці, богослови і філософи. Ведучий шукає відповіді в Біблії, Корані, Торі, старих манускриптах і храмах різних конфесій.