Розвантажувальна дієта: Меню на тиждень і поради дієтолога

У Сніданку з 1+1 розповіли, чого варто очікувати від дієт, що сприяють схудненню.

Поделиться:

У боротьбі із зайвими кілограмами часто використовують розвантажувальну дієту. Так, на кожен день тижня рекомендують меню лише з одного продукту. У ранковому шоу Сніданок з 1+1 дієтолог та експерт Галина Незговорова розповіла, чи справді варто віддавати перевагу суворим дієтам.

РОЗВАНТАЖУВАЛЬНА ДІЄТА: МЕНЮ

Понеділок – м’ясний день. Дозволяється лише 450 г нежирного відвареного м’яса, поділеного на чотири частини.

Вівторок – можна скуштувати 600 г м’якого сиру та 2-3 столові ложки нежирної сметани.

Середа – дозволяється з’їсти півтора кілограма різних фруктів.

Четвер – можна з’їсти кілограм відвареної рисової каші.

П’ятниця – овочевий день.

Субота – цього дня вживають жирні кисломолочні продукти (не менше ніж півтора літри).

Неділя – можна відвести душу та їсти все, що забажаєте.

За такої дієти колораж кожного дня складає приблизно 1100 кілокалорій, що вдвічі менше за норму.

РОЗВАНТАЖУВАЛЬНА ДІЄТА: НАСЛІДКИ

Попри те, що людина отримує бажаний результат, розвантажувальна дієта не приносить великої користі. Одноразове надходження великої кількості будь-якої поживної речовини не компенсує її дефіцит у наступні дні. Усі поживні речовини потрібні людині в певній кількості щодня.

Розвантажувальні дієти подібного типу призводять до дефіциту мінеральних речовин, вітамінів та й взагалі до розбалансування обміну речовин, – зауважує Галина Незговорова.

Узагалі суворі дієти можуть викликати виснаження організму: страждає серцево-судинна система, порушується гормональний фон. Щоб безпечно схуднути, передусім варто відмовитися від шкідливих звичок, більше рухатися, мати здоровий сон.

«Важливі дві умови – харчування та фізична активність. Балансування між отриманими калоріями та їхнім розходом повільно, однак впевнено», – радить лікар-гастроентеролог Володимир Реус.

Тож, на шляху до схуднення варто бути обережними та не шукати швидких результатів. Разом із кілограмами можна втрати своє здоров’я.