Квітковий етикет: Які букети і кому дарувати

Експерт Сніданку з 1+1 Наталя Підлісна розповіла про значення квітів.

Поделиться:

 

6 порад психолога, як відновити сили після зимиІз наближенням весни все більше хочеться тепла, хорошого настрою та приємних подарунків.

Королева садів та городів Наталя Підлісна впевнена, що кожна з рослин має своє особливе значення. Тому, щоб не зробити помилку при їх виборі та точно показати своє ставлення до жінки, потрібно знати про символізм різних квітів та букетів.   

Читайте також: ТОП-6 кімнатних рослин, які очищують повітря.

ХРИЗАНТЕМИ, ГВОЗДИКИ ТА ГІАЦИНТИ

Щоб висловити повагу і захоплення своїй знайомій  заміжній жінці, їй зазвичай дарують хризантеми, гвоздики чи гіацинти. Вони вважаються «нейтральними» квітами в простих букетах.

Рожева гвоздика є символом материнської любові, червона - символом перемоги і лідерства. Гіацинт бузкового або блакитного кольору символізує спокій, червоний, рожевий і білий - сталість. Хризантеми, які є у будь-якому сезоні,  символізують  успіх, довіру і подяку.

Якщо ви подарували одну з перелічених вище квіток, то це не завжди «читатиметься» як символ. Найчастіше це «зчитується» як рутинний подарунок, данина звичаю. Поодинокі квіти або посилюють свій символізм, або втрачають, - зазначає Наталя Підлісна.

ТРОЯНДИ

Троянди завжди вважалися символом любові. За їх кольором можна було визначити, наскільки сильні почуття до жінки.

Через величезну кількість троянд на ринку, та через те, що троянди стали рутинним товаром, вони втратили свій аромат в гонитві селекціонерів за стійкістю і необсипанням бутону. Тому ранньовесняна троянда не може вважатися символом любові.

Троянда в звичайному букеті на 8 березня  є лише символом дуже хорошого ставлення до жінки і символом вашої щедрості. Жодна дівчина тепер не подумає: «він подарував мені троянди - він зізнається в коханні», запевняє експерт.

ОРХІДЕЇ

Орхідеї, які також називають фаленопсисами, також втратили свій первісний зміст в результаті зусиль маркетингу. Їх припинили дарувати тільки коханим, оскільки  вони перестали свідчити про інтимність стосунків. Тепер ця квітка символізує турботу.

На честь Джамали назвали новий сорт тюльпанівТЮЛЬПАНИ

Тюльпани у більшості асоціюються з хрусткими холодними букетами, які інколи пахнуть целофаном, в який їх загортають. Вони швидко розкривають свої пелюстки в теплі і красиво обсипаються «шовком» на скатертину.

Ці квіти означають впевненість, ентузіазм, любов до сміливих вчинків. Як і троянди, ці квіти червоного кольору раніше означали пристрасть, а жовтого - розлуку.

Тепер тюльпан став універсальним «солдатом» подарунка. Він означає, що ви бажаєте жінці сміливого весняного перетворення, що ви її мотивуєте на це, - переконує Наталя Підлісна.

МІМОЗА

Мімоза - квітка сором'язливості. Вона символізує почуття, які не заведено відразу розкривати.

Дуже шкода, що зараз мімози дарують все рідше, тому що вона - квітка для юних дівчат і жінок, які не хочуть старіти. Як вічний березень, вічне пробудження, - говорить експерт.

КВІТИ В ГОРЩИКАХ

Квіти в горщиках дуже популярні на заході, їх дарують на всі випадки життя. Проте не всі дівчата люблять такі подарунки. Вони вважають їх занадто приземленими, побутовими.

Дівчатам завжди цікаво отримувати саме зрізані квіти, оскільки вони хочуть бачити, як вони в’януть. На початку кожного століття дуже модною є  декадентська зівя’лість, це важливий період в житті букета, - впевнена Наталя Підлісна.

ЯК ОБИРАТИ БУКЕТИ 

Символізм пристрасті й любові не можна передати простим букетом із зібраних однакових рослин. Кохання, визнання, пристрасть -  це завжди флористична композиція, в якій одна квітка - головна, а інші мають другорядну роль.

Ви можете вибрати головною будь-яку квітку, квіти не символізують нічого поганого або огидного. Всі вони – можуть бути прекрасними, тимчасовими і постійними, як і почуття. Потрібно лише додати до свого визнання символи сталості: зелене листя чи гілочки. Якщо ви хочете показати очікування плідності від ваших стосунків, то обирайте злаки. Ви можете додати в букет навіть корч, який покаже звивистий шлях любові і швидкоплинність весни.

Народжуйте нові символи, комбінуючи квіти і живі матеріали. А любов і весна ... вони передаються очима, справами і словами, - каже Наталя Підлісна.

Нагадаємо, не так давно Наталя Підлісна розповіла, як доглядати за грошовим деревом.