Поради психолога: Як не втратити кохану людину через надмірний егоїзм

Психологи розповіли, як переступити через власний егоїзм заради міцних стосунків.

Поделиться:

П’ятий випуск нового сезону «Одруження наосліп», який встановив рекорд телеперегляду, розповів історію створення нової сімейної пари – Анни та Івана.

27-річна Анна - творча особистість, вразлива душа якої не виносить брехні та зради. Сенсом свого життя дівчина вважає музику, адже тільки пишучи пісні, вона відчуває себе по-справжньому щасливою. У Анни неї не було серйозних стосунків, тому що вона боїться втрачати близьких. 

Іван Потєхін - відомий радіоведучий, який 80% свого часу Іван присвячує професії та своєму розвитку. Творчий і життєрадісний молодий чоловік не позбавлений самолюбства. У чоловіка є досвід тривалих стосунків, але кожен раз вони різко переривалися, після чого серце Івана «вкрилося кригою». 

Щасливі стосунки - це завжди заслуга двох закоханих, адже кожен робить в них свій вклад. Потрібно вчитися слухати, чути і навіть поступатися заради кохання.

Іван занадто самозакоханий та впевнений, що лише його позиція є правильною. До всього, навіть для походу в магазин у нього є своя «правильна» інструкція. Фактично від одягнув на себе ідеальну маску ведучого і при цьому закрив своє справжнє лице та душу. Бути лідером – це добре, а от егоїзм може поставити крапку у стосунках назавжди.

Олена ЛюбченкоАнна ж, на відміну від свого обранця, доволі м’яка та компромісна особа, але фальшивість слів Івана знищує у ній бажання впускати нову людину у своє життя. 

ЯК ПОЗБАВИТИСЯ ЕГОЇЗМУ, ЩОБ НЕ ЗРУЙНУВАТИ СТОСУНКИ

Єгор ТополовЕгоїзм Івана зробив із фактично одруженої жінки – самотню. Для нього шлюб – це одностороння дорога, а от Анна потребує віддачі. У хвилини найбільшої кризи на допомогу парі прийшли психологи проекту – Олена Любченко та Єгор Тополов. Вони дали подружжю конкретні поради, як розтопити лід їхніх стосунків.

1. Для життя з коханою людиною та виховання дітей треба навчитися робити життя іншої краще – не лише отримувати, а й віддавати добро.

Тоді нас цінують, люблять, поважають та навіть готові віддати життя! – наголошує Єгор Тополов.

2. Коли мова йде про стосунки не буває лише однієї відповідальної людини. Обидва партнери внесли певний вклад або для того, щоб створити, або щоб розрушити. Тому кожен повинен «підкидати дров» у вогонь кохання.

3. У сім’ї слід бути добрим та чуйним, аби вміти прощати і вберегти маленький острів спокою та щастя.

Врешті решт Іван та Анна за підсумками проекту не змогли пересилити себе, переставити пріоритети та створити зіркову пару.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали про 6 помилок, які руйнують стосунки.