Психолог «Поверніть мені красу»: «Для підвищення самооцінки важливо вміти хвалитися і підкреслювати свої досягнення»

Психолог «Поверніть мені красу»: «Для підвищення самооцінки важливо вміти хвалитися і підкреслювати свої досягнення»

Уже восени в ефірі канал «1+1» стартує другий сезон проекту.

Поделиться:

Жінки отримають шанс не тільки виправити недоліки зовнішності, а й кардинально змінити своє життя. Психолог проекту Олена Любченко5 причин дивитися серіали: поради психолога Олени Любченко розповіла про те, як знову стати щасливими і навчитися любити себе.

«Є дві речі, які об'єднують усіх наших героїнь. По-перше, вони розучилися бути щасливими. І цей «симптом» характерний не тільки для учасниць проекту, а й для багатьох українських жінок з менш драматичними долями, - каже психолог. - Важливо пам'ятати, що життя не складається лише з суцільних негативних моментів.

Є багато дрібниць для радості, які ми перестаємо помічати, коли занурюємося в свої похмурі почуття. Я рекомендую заново вчитися і регулярно перераховувати такі хороші події. Причиною для радості може бути сонячний день, близькі люди поруч, успішно виконане завдання. Коли ми збираємо ланцюжок таких моментів, до драматичних подій поступово починаємо ставитися інакше».

По-друге, за словами Олени Любченко, у багатьох жінок, як і в учасниць проекту «Поверніть мені красу» дуже мало впевненості в собі.

Низька самооцінка - це часто наслідок відношення близьких людей. Тому варто дуже уважно подивитися на своє оточення: хто стає причиною невпевненості, і обмежити спілкування з цими людьми. Учасниць «Поверніть мені красу» ми вчимо себе цінувати, хвалити, заохочувати.

В Америці дітей вчать хвалитися. У нас такої практики немає. Але для підвищення самооцінки важливо хвалитися і підкреслювати свої досягнення. А коли досягнення серйозні, рекомендується їх святкувати і, таким чином, закріплювати свій образ успішної і щасливої людини.

Нагадаємо, полюбити себе і знову стати щасливими героїням другого сезону проекту «Поверніть мені красу» буде допомагати «команда порятунку» у складі кращих пластичних хірургів Європи Ростислава Валіхновського і Дмитра Слоссера, психолога Олени Любченко і дизайнера Андре Тана.

У новому сезоні їм доведеться зіткнутися з досить складними медичними випадками, в яких мова піде не тільки про естетику, а й про порятунок життя. Крім унікальних операцій, у другому сезоні проекту глядачі стануть свідками всього процесу лікування героїнь і отримають цінні поради від професійних докторів різних напрямків. Дивіться новий сезон проекту вже восени на «1+1».