Соломія Вітвіцька, Антоніна Матвієнко та герої АТО презентували проект Переможці у Черкасах

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Соломія Вітвіцька, Антоніна Матвієнко та герої АТО презентували проект Переможці у Черкасах

6 серпня у Черкаській обласній філармонії відбулася презентація соціального мультимедійного проекту.

Поделиться:

Разом з куратором проекту, ведучою ТСН на каналі 1+1 Соломією Вітвіцькою до Черкас завітали волонтерка Анна Гвоздяр, а також герої АТО-“переможці” Анатолій Фатєєв, В’ячеслав Буйновський, Олексій Аванесян та Олександр Швецов. Для того, щоб підтримати хлопців на виставку також прийши їх дружини.

Для гостей презентації заспівала Антоніна Матвієнко. Черкащани тепло зустріли співачку, яка виконала відомі, улюблені багатьма пісні “Ой,летіли дикі гуси”, “Квітка-душа”, “Мій милий”. “Ці світлини дають над чим подумати и порозмислити.   Такі люди, як на фотографіях, наші “переможці”, вони надихають нас простих людей бути переможцями”, - поділилася своїми враженнями від виставки Антоніна Матвієнко.

Організатори виставки у Черкасах залюбки підтримали соціальні ініціативи проекту, зокрема одну з головних цілей “Переможців” - розвиток сучасного протезування в Україні. Співзасновник благодійної організації “Благодійний фонд “Народжені в сорочці”, що приймає проект, Роман Крутяк оголосив готовність забезпечити професійне навчання для черкаського лікаря реабілітолога-психолога. Найближчим часом буде обраний найбільш оптимальний для спеціаліста курс навчання. “Ми робимо це для того, щоб лікар пройшов підготовку і працював у Черкасах, надавав допомогу тим бійцям АТО, які живуть у нашому регіоні”- зазначив Роман Крутяк.

Він також подякував всім, хто допомагав у організації виставки у Черкасах, зокрема, губернатору Черкаської області Юрію Ткаченко та депутат Черкаської обласної Ради Наталі Кравцовій.

Однак це не єдина благодійна ініціатива від організаторів. Завдяки підтримці фонду “Народжені в сорочках”, а також Черкаській обласній державній адміністрації спортивним протезом забезпечать бійця АТО з Черкащини. “Ми долучилися до допомоги проекту. На сьогоднішній день ми можемо фінансово забезпечити протезування для бійця АТО. Йдеться про найсучасніший спортивний протез”, - зазначив перший заступник голови Черкаської облдержадміністрації Сергій Овчаренко.

Зазначимо, що “Переможці” наразі починають роботу у напрямку саме спортивного протезування. Така ініціатива черкаських організаторів є вкрай необхідною підтримкою для проекту.

Герої-“переможці”, що завітали на презентацію, розповіли, що взяли участь у проекті, бо власним прикладом прагнуть надихнути інших. Довести, що не зважаючи на тяжкі поранення життя продовжується, що вони – такі як і всі, члени суспільства, що можу жити повноцінним життям, і не потребують жалості. “Я взяв участь у проекті, для того, щоб хлопці, які зараз лежать у шпиталі, ті хто отримав поранення, дивились на ці фотографії і бачили, що на цьому життя не закінчується. Що можна йти по життю з посмішкою”, – розповів Олександр Швецов.

У нас уже є перші результати проекту. Після продажу журналу VIVA! ми відправили українських протезистів на навчання в Канаду. Троє з них вже отримали ліцензію на те, щоб виготовляти біонічні руки“, - зазначила Соломія Вітвіцька.

Створювати такі протези тепер можуть Оксана Литвиненко (Харків), Юрій Яськів (Львів) Олександр Стеценко (Київ).

Навчання у реабілітаційно-протезному центрі у канадському місті Гамільтон було організовано Канадсько-Українським фондом міжнародної підтримки.

У Черкасах виставка триватиме до 23 серпня. Наступним “Переможців” зустрічає Тернопіль.

В рамках фотовиставки кожен охочий може придбати спеціальний випуск журналу VIVA!. Кошти від продажу журналу з історіями життя “Переможців” спрямовуються на розвиток сучасного протезування в Україні.

Долучитися до благодійних ініціатив проекту також можна з будь-якого куточку світу, зробивши внесок до благодійного фонду Save Lives Together.

Новости по теме