Станіслав Боклан: Біографія, особисте життя та найкращі фільми

Життєвий і творчий шлях українського актора театру та кіно Станіслава Боклана.

Поделиться:

Роман «Століття Якова» вийде друком у кінообкладинціСтаніслав Боклан – український актор театру та кіно, народний артист України, якого глядачі знають завдяки ролям у серіалах «Центральна лікарня» та «Століття Якова», 12 січня святкує свій день народження.

БІОГРАФІЯ СТАНІСЛАВА БОКЛАНА

Станіслав Володимирович Боклан народився 1960 року в смт Брусилів (Житомирська обл.). Після закінчення школи юнак за компанію з другом вирушив вступати до Київського державного інституту театрального мистецтва ім. Карпенко-Карого. Однак ця спроба виявилася невдалою – Станіславу в приймальній комісії сказали, що у нього немає таланту.

Він не здався і через рік знову з'явився на іспити. Як іронізує сам актор, ймовірно тепер дар у нього з'явився, оскільки його зарахували на курс Бориса Ставицького. Трохи пізніше по стопах Станіслава пішов і його молодший брат Микола Боклан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Драма «Століття Якова» успішно пройшла на 1+1 і спричинила дискусію у суспільстві

1984 року закінчив акторський факультет Київського державного інституту театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого, курс Бориса Ставицького і поїхав працювати в Донецький обласний російський драматичний театр (м. Маріуполь). Там він пропрацював десять років.

Ольга Гришина: біографія, особисте життя і кар'єра актрисиУ 1994 році Станіслав Боклан перейшов в Київський Академічний Молодий театр. За роки роботи Станіслав Боклан проявив себе як актор широкого діапазону. Глядачі і фахівці відзначають його яскраві сценічні образи, своєрідну пластику, емоційність і досконале відчуття жанру.

Окрім акторської діяльності Станіслав Боклан деякий час займався педагогікою. Він викладав в Національному університеті театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого.

У 2006 році за значний особистий внесок у культурний розвиток України актору Станіславу Боклану присвоїли титул Заслуженого артиста України, а у 2016 – Народного артиста.

СІМ'Я СТАНІСЛАВА БОКЛАНА

Станіслав Боклан одружений на актрисі Київського молодого театру Наталії Кленіній.

Ми вже багато років разом, ще з Маріуполя. Хоча на сцені майже не перетинаємося. І театр для нас закінчується тоді, коли ми звідти виходимо, – каже актор.

За словами Станіслава Боклана, Наталія дуже любить, щоб на городі щось росло, а чоловіку подобається, коли можна щось зірвати і з'їсти прямо з грядки.

Син Станіслава Боклана – Dj Кирил Думский, а донька працює кастинг-директором на Star Media.

ФІЛЬМОГРАФІЯ СТАНІСЛАВА БОКЛАНА

Найбільшу популярність актору Станіславу Боклану приніс не театр, а кіно. Головна роль кобзаря Івана Кочерги у фільмі «Поводир» (2014 р.) мало не принесла акторові Оскара. На Одеському міжнародному кінофестивалі Станіслав Боклан переміг у номінації «Найкраща акторська робота».

Після зйомок в українському комедійному серіалі виробництва студії Квартал-95« Слуга народу» (2015) Станіслава Боклана стали називати прем'єр-міністром.

У 2015 році актор також знявся у історико-драматичні стрічці «Незламна» (Битва за Севастополь). В основу сюжету покладений життєвий шлях жінки-снайпера, майора Людмили Павличенко, упродовж 1937-1957 років. Актор Станіслав Боклан зіграв роль батька Людмили.

У 2016 році на каналі 1+1 вийшло зразу дві кінострічки зі Станіславом Бокланом – «Центральна лікарня», де актор зіграв головного лікаря, та «Століття Якова» за однойменним романом-лауреатом літературної премії «Коронація слова» Володимира Лиса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінокритики позитивно оцінили драму каналу 1+1 «Століття Якова»

Майстерна гра Станіслава Боклана, який зіграв Якова Меха у зрілому віці, найбільше вразила письменника. За його словами, за професіоналізмом актор сягає рівня Богдана Ступки.

Дивіться «Століття Якова» – частина перша. Уляна онлайн. 

Дивіться «Століття Якова» – частина друга. Зося онлайн. 

Дивіться «Століття Якова» – частина третя. Війна онлайн. 

Дивіться «Століття Якова» – частина четверта. Фінал онлайн

Нагадаємо, що роман «Століття Якова» вийшов друком у кінообкладинці.