Українців будуть сповіщувати про зниклих дітей через СМС

Повідомлення будуть надходити на мобільні телефони абонентів, які могли знаходитись поруч із місцем зникнення.

Поделиться:

Щорічно 30 серпня в усьому світі відзначають Міжнародний день пам’яті безвісти зниклих людей. В честь цієї дати Київстар та Національна поліція України підписали Меморандум про співпрацю. Проект матиме назву «Пошук дітей».

Які причини змушують дітей покинути рідну домівку? Найчастіше це схильність підлітка до бродяжництва, а також несвоєчасне повернення додому, наприклад, з прогулянки чи від друзів. Саме діти, які опинилися на вулиці, можуть потенційно стати жертвами злочинів.

Послуга, яка функціонує на базі СМС-повідомлень, допоможе правоохоронним органам України використовувати можливості мобільної мережі Київстар для оперативного сповіщення про зниклих дітей. Повідомлення будуть надходити на мобільні телефони абонентів, які могли знаходитись поруч із місцем зникнення дитини.

Повідомлення містить інформацію про дитину, обставини її зникнення, посилання на сайт зі світлиною, а також контакти поліції, куди можуть звертатися потенційні свідки, які хочуть допомогти в пошуках.

Проект «Пошук дітей» активується в абонентів автоматично та безкоштовно. Проект запускається в пілотному режимі з 15 вересня у Києві, а надалі його буде поширено на всі міста України.