У центрі Києва покажуть відновлений образ Ярослава Мудрого у 3D

Україна. Повернення своєї історії

22 серпня на Михайлівській площі відкриють першу в Україні виставку історичних фактів у інноваційному форматі.

Поделиться:

22 серпня о 18:00 у серці Києва, на Михайлівській площі, відбудеться грандіозне відкриття Першої в Україні виставки історичних фактів у інноваційному форматі, яку проводить телеканал «1+1» спільно з КМДА до Дня Незалежності України.

У рамках заходу відбудеться презентація фільму «Україна.Повернення своєї історії» та експозиція цінних артефактів. Зокрема, в експозиції будуть представлені княжі печатки, жіночі прикраси часів Київської Русі, череп нащадка Ярослава Мудрого та відтворена творчою групою фільму зовнішність Ярослава Мудрого у форматі 3D.

Творці другої частини документального історичного фільму «Україна. Повернення своєї історії», прем’єра якого відбудеться у День Незалежності на телеканалі «1+1», відтворять справжнє обличчя великого київського князя Ярослава Мудрого. З цієї метою творча команда «1+1 Продакшн» на чолі з автором проекту Акімом Галімовим розшукали та дослідили кістки Рюриковичей, які лишилися на території України. ДНК-експертиза двох знайдених черепів була проведена у Данії, в одному з трьох найбільших у світі центрів вивчення ДНК. Окрім того, команда знайшла прижиттєві зображення нащадків Ярослава Мудрого на стародавніх печатках та у манускриптах, які зберігаються у Європі, зокрема, в унікальному молитовнику ХІ ст., відомому як «Кодекс Ґертруди», що містить зображення онука князя Ярослава – Ярополка.

Нагадаємо, перша частина фільму «Україна. Повернення своєї історії», яка була презентована телеканалом «1+1» минулого року до 25-ї річниці Незалежності України, отримала премію «Телетріумф» у номінації «Документальний фільм/цикл».  Зйомки другої частини фільму проходили у Львові, Луцьку, Чернівцях, Чернігові, Переяславі, Києві, Володимирі-Волинському, також  у Ватикані, Копенгагені та Москві. 

 

Новости по теме