Вийти заміж за іноземця - неземне щастя чи фатальна помилка

Міняю жінку
09:30
Будние

Що знаходять, а що втрачають жінки в пошуках щастя за сімома морями.

Поделиться:

Як часто за зовнішньою картинкою, яка випромінює благополуччя і гармонію, криється зовсім інша історія. Життя в ситій Європі для багатьох здається безтурботним садом Едему. Багато їдуть туди, навіть не замислюючись, яку ціну доведеться заплатити, і чи не виявиться цей рай міражем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не відкладати щастя на потім

Статистика має такий вигляд: сьогодні в Україні на одного чоловіка припадає чотири жінки, та й економічна ситуація змушує багатьох жінок замислюватися про шлюбної міграції. Чи варто дивуватися, що з відкриттям кордонів дами почали пошук женихів в далеких країнах. Відразу ж з'явилася мережа шлюбних агентств, що пропонують нашим красуням і господиням вимогливих заморських принців на будь-який смак. Втім, прекрасні принци можуть виявитися не зовсім ідеальними.

Що знаходять, а що втрачають наші жінки в пошуках щастя за сімома морями? Спробуємо описати:

1. Розберіться у власних мотивах. Що насправді рухає вами в прагненні вийти заміж за іноземця? Глибоке почуття? Страх не знайти чоловіка десь поруч? Надія на матеріальне благополуччя? Бажання жити за кордоном, маючи офіційний статус? Чудово, якщо всі ваші цілі з'єднуватися в одній головній - бути щасливою і багатою поруч з єдиним, коханим і люблячим вас чоловіком! Казка! Але якщо залишатися реалістами, то будьте готові пожертвувати якимись цілями, заради досягнення інших. Визначте для себе пріоритети. Адже дуже часто жінок, які виїхали в пошуках заморського щастя, очікує глибоке розчарування. Не обманюйте самі себе.

2. Спробуйте розібратися в мотивах вашого обранця. Чому він шукає обраницю не поруч, не там, де він знає багатьох, і багато хто знає його? А може, саме тому, що знаючи його, багато хто і не ризикує пов'язувати своє життя з його непростим характером або сумнівним минулим? Постарайтеся дізнатися про свого обранця якнайбільше: чим він займається зараз, чим займався до зустрічі з вами, хто його рідні, друзі, яким є його істинний дохід, і чи відповідають дійсності його розповіді про заводи, пароплави і яхти? Чи був він одружений і чи не залишається в цьому статусі й досі? Які має обов’язки перед дітьми? Можливо, все його багатство вже переписано або передано у спадок їм? Кого насправді він шукає собі, пропонуючи вам руку і серце: рівноправного партнера, кохану дружину чи безкоштовну доглядальницю для своєї хворої мами? Перспективу стати сурогатною матір'ю також не варто виключати. На жаль! Ці версії - не страшні, а реальні історії багатьох наших співвітчизниць.

3. Зверніть увагу на юридичні невідповідності. Шлюб, укладений в одній країні, може вважатися недійсним в інший. Офіційні відносини подружжя, які є громадянами двох різних держав, регулюються двома абсолютно різними правовими системами. Іноземне сімейне законодавство може суттєво відрізнятися від українського. Щоб уникнути того, що ваш шлюб може виявитися недійсним, проконсультуйтеся з юристами, з представниками посольства.

4. Вивчіть ментальні відмінності. Наскільки добре ви знайомі з традиціями, звичаями і культурою тієї країни, де ви збираєтеся бути щасливою? Чи готові ви прийняти їх? Адже, як відомо, в чужий монастир зі своїм статутом не ходять. І чим більше ці традиції відрізняються від тих, які були близькі вам, тим важче буде знайти спільну мову з вашим обранцем і його родичами. Особливо в мусульманських країнах, де цими традиціями пронизана вся система сімейних відносин і цінностей.

5. Зважайте на мовні відмінності. Чудово, якщо ви знаєте досконало мову тієї країни, куди збираєтеся переїхати. А якщо ні? Чи готові ви постійно чути чужу мову, не мати можливості повноцінно висловити свої думки, почуття і потреби? І навіть якщо ваш чоловік говорить на вашій мові, не зможете ж ви все життя спілкуватися тільки з ним. Чим ширше буде ваше коло спілкування, тим яскравіше і різноманітніше буде ваше життя.

6. Розвивайтеся. Навіть якщо ви прекрасно володієте мовою тієї країни, куди ви збираєтеся переїхати, чи готові ви реалізуватися в професії на новому місці? Адже крім знання мови, необхідно, щоб ваш диплом був визнаний в цій країні. Та й робочий графік, режим і вимоги нового місця роботи можуть істотно відрізнятися від того, до якого ви звикли на батьківщині. Адаптація вимагає терпіння, наполегливості і зусиль. А без можливості самореалізації, напевно, важко знайти повне відчуття щастя. Звичайно, не тільки робота служить джерелом самореалізації, мова йде про розкриття вашого творчого потенціалу. Хочу нагадати відому багатьом «Піраміду Маслоу» - ієрархію потреб людини. Саме самоактуалізація знаходиться на вершині піраміди. Але без забезпечення всіх інших потреб людина не буде задоволеною.

Якщо ви готові до того, що шлях до заморського щастя буде довгим, непростим і тернистим, то мені залишається побажати вам вдачі і кохання, яке, безумовно буде виправдане усіма вашими зусиллями. Будьте щасливі, де б ви не знаходилися, і де б не зустріли свою долю. Я вірю, що справжнє коханн подолає всі перешкоди і будь-які відстані!

Фото: instagram.com/dirtybootsandmessyhair

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як родинам не втратити почуття через буденність

Новости по теме