Ягоди в несолодких стравах: три несподівані рецепти від Валентини Хамайко

Ягоди в несолодких стравах: три рецепти від Валентини Хамайко
1plus1.ua

Як приготувати страви з літніми ягодами, що здивують дивовижним смаком.

Поделиться:

Літо – ідеальний час для приготування різноманітних страв із ягодами. Та чи варто йти торованими кулінарними стежками, коли можна приготувати щось нове та навіть… несподіване.

Рецептами страв, які приємно вражають незвичними смаковими поєднаннями, поділилася Валентина Хамайко. До речі, ми застали ведучу ранкового шоу «Сніданок. Вихідний» саме за написанням рецептів до її майбутньої книжки «Солодка неділя». Смачне видання побачить світ цього вересня.

 

САЛАТ ІЗ ПЕРСИКОМ ТА БАЗИЛІКОМ

Такий салат – справжня втіха для гурманів. Персики розрізаємо на скибочки, підсмажуємо їх на вершковому маслі, додаючи трохи бальзамічного оцту (він додасть делікатної кислинки). Також можна присмачити персики медом.

Приготовані персики поєднуємо із зеленим базиліком. До салату також можна додати шпинату чи руколу. У цій страві добре смакуватиме м’який ніжний сир – моцарела. Або, як радить Валентина Хамайко, можна просто розкришувати рікоту або ніжний, некислий коров’ячий сир.

Ще одна родзинка цього салату – соус із чорної смородини та лаванди.

Фото: thepioneerwoman.com

Смородиново-лавандовий соус

На пательню кладемо мед, чорну смородину, яка пускатиме сік. Додаємо трохи солі та сухі квіти лаванди. Смородину можна перем’яти. Але якщо готувати довго на невеликому вогні, то смородина й так стане м’якою.

Лавандовий смак дуже приємний у поєднанні зі смородиною – переконана Валентина Хамайко.

 

САЛАТ ЗІ ШПИНАТУ, АВОКОДО ТА ПОЛУНИЦІ

Такий салат може стати повноправним улюбленцем вашого столу.

Улітку дуже люблю використовувати шпинат. Він надзвичайно смачний і має легкий горіховий присмак, – ділиться Валентина Хамайко.

Поєднуємо шпинат, листки салату, кріп та петрушку. Петрушка матиме різкий смак, кріп – більш ніжний. А взагалі, чим більше зелені – тим ліпше. До салату додаємо авокадо та свіжу полуницюЯк відрізнити «хімічну» полуницю від тієї, яку можна дати дитині.

Заправляємо бальзаміком, а також можна використати горіхову олію та волоський горіх. Для смаку та естетики прикрашаємо все потертим пармезаном – і салат подано!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер серед зелені: Чим корисний шпинат і як його вживати

Фото: genuinus.com

 

ПАШТЕТ ІЗ МАЛИНОВИМ ЖЕЛЕ

Готуємо свою улюблену закуску з домашнім паштетом. Та щоб смакота не обвітрювалася, заливаємо паштет малиновим желе.

Перетираємо малину, щоби не залишалися кісточок. Додаємо до ягоди напівсолодкого вина – наприклад, портвейну, який додасть солодкості. Розводимо желатин відповідно до пропорцій.

До слова, з малини також можна приготувати соус, який добре смакує до м’яса.