Якими напоями небезпечно запивати солодощі

Олексій Душка розповів, які напої не можна поєднувати з кондитерськими виробами.

Поделиться:

Майже у всіх кондитерських виробах5 секретів ідеального еклера є компонент, який може викликати рак, якщо запивати їх солодкою газованою водою, соком та чаєм з лимоном. Про це розповів фудексперт Олексій Душка у програмі Життя без обману. Ведучий продемонстрував, що відбувається у разі змішування бензойної кислоти та вітаміну С. у результаті може утворитися бензол.

Однак досі тривають дослідження, що таке поєднання є небезпечним.

Такі відомі організації, як FDA, Всесвітня організація охорони здоров’я, Інститут раку, говорять, що бензол – це небезпечно. Тож я обмежив би себе у вживанні тортів з бензойною кислотою, запиваючи їх вітаміном С, – сказав Олексій Душка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати справжній Київський торт: 3 простих правила