5 мотивирующих цитат Мишель Обамы

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Уроки жизни сквозь призму цитат Мишель Обамы.

Поделиться:

Принц Гаррі познайомив свою дівчину з королівською сім’єю45 Президент США, Дональд Трамп, вступив на посаду, а це означає, що у Білому домі з'явилася нова господиня. Меланії Трамп, яка пройшла шлях від моделі до першої леді, доведеться відповідати високій планці, яку задала Мішель Обама. Останння проявила себе як харизматичний лідер, поборниця прав людини та філантроп. Її люблять як в Америці, так і далеко поза її межами.

То ж які слова підбирала місіс Обама, щоб мотивувати підростаюче покоління та надихати громадян на нові звершення та вірність країні, пропонуємо вам прочитати у підбірці найкращих її цитат.

1. Мішель Обама активно займалася поширенням ідеї рівноправ'я жінок та чоловіків, необхідності освіти для дівчат та викорінення архаїчного бачення ролі жінки у суспільстві. Чим більше вона подорожувала і зустрічала дівчат, тим більше усвідомлювала, що перепоною на шляху до отримання освіти жінкою є не лише відсутність ресурсів. Питання стосується також відношення та поглядів – віри в те, що дівчата банально не достойні освіти, що жінка нічого не повинна робити поза межами дому, що їхні тіла їм не належать, на їхні думки не зважають, а їхні голоси просто не будуть почуті. 

Дівчата знають, що освіта  – їхній єдиний шлях до самодостатності. Це їхній єдиний шанс творити власну долю, а не жити в межах, що їх диктують інші.

2. Мішель не народилася із золотою ложкою в роті. Її шлях був тернистим та непростим. Вона закінчила два університети та врешті здобула ступінь Доктора юридичних наук. Для цього потрібна сильна воля та витримка.

Один із уроків, які я засвоїла, полягав у тому, що ти завжди повинен лишатися чесним до самого себе і ніколи не дозволяти будь-кому відволікати себе від власних цілей. Тому, коли я чую негативні напади у свою сторону, я не витрачаю ні краплі енергії на них, тому що я знаю, ким я є.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що таке сексизм і як боротися з його проявами.

3. Мішель Обама довго йшла до своєї самодостатньості та реалізації. Її успіх був солодкий лише тому що був заслужений.

Успіх не рахується, якщо ти отримаєш його нечесно чи несправедливо.

4. Незважаючи на успішну юридичну кар'єру та статус першої леді США, Мішель Обама на перше місце завжди ставила свою сім'ю.

Мій найважливіший титул, як і раніше – «мама». Мої дочки – центр мого світу.

5. Мішель Обама підтримувала свого чоловіка, коли його ще ніхто не знав і аж до сьогодні, коли він залишає пост Президента США. У подружжя Обама завжди було правильне відношення до управління країною – сімейне та тепле ставлення до кожного окремого американця. 

Я з власного досвіду можу сказати, що президентство не змінює тебе. Воно показує, ким ти є насправді.

Вона – лідер, вона – перша чорношкіра перша леді США, вона – приклад для наслідування цього і багатьох наступних поколінь. 

Нагадаємо, нещодавно Андре Тан порівняв стиль перших леді світу.

Новости по теме