5 причин, чому цілуватися корисно для здоров’я

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

До Всесвітнього дня поцілунку в програмі Сніданок з 1+1 розбиралися, чому цілуватися не лише приємно, а й надзвичайно корисно.

Поделиться:

Поцілунок красномовніший за будь-які слова. З нього починається кохання, він демонструє істинні почуття, які часом не можна виразити інакше. Звичайно, поцілунки бувають різні: пристрасні, ніжні, батьківські. Та їх всіх об’єднує незаперечна користь для здоров’я.

У програмі Сніданок з 1+1 лікар-стоматолог Ігор Онищенко розповів, чому цілуватися варто якомога частіше і як це впливає на здоров’я.

1. Під час поцілунку відбувається активне виділення слини, що містить природні антибіотики, кальцій та фосфор, які зміцнюють зубну емаль.

2. Поцілунки стимулюють захисну функцію організму та зміцнюють імунітет, адже при слинообміні бактерії потрапляють в ротову порожнину іншої людини. Організм починає боротися, виробляючи антитіла.

3. Поцілунки прискорюють метаболізм. Поцілунки спалюють 3 калорії за хвилину. Тож, до занять спортом додайте регулярні та довгі поцілунки, - ідеальні форми вам забезпечені.

4. Поцілунки запобігають виникненню менструальних спазмів та мігрені. Коли ви цілуєтеся, судини розширюються, що полегшує больові відчуття під час менструації у жінок.

5. Якщо шкіра обличчя втратила пружність, і ви хотіли б зробити контур чіткішим, не потрібно купувати дорогі пристрої для підтяжки шкіри. Виявляється, достатньо цілуватися. Глибокі поцілунки роблять шкіру більш пружною, а контур шиї та підборіддя виразнішим.

Новости по теме