Дитяча кімната за фен-шуй: що змінити в інтер’єрі школяра на канікулах

Сніданок з 1+1
06:30
Будние
Список порад, як облаштувати кімнату школяра за фен-шуй
pixabay.com

7 дієвих порад, як перестановка в кімнаті може покращити успішність школяра.

Поделиться:

Для того, щоб ваша дитина гарно навчалася, потрібно створити їй якомога сприятливіші умови. Китайське вчення фен-шуй пропонує ефективні поради, як облаштувати дитячу кімнату, щоб покращити успішність школяра.

1. КОЛЬОРОВЕ ОФОРМЛЕННЯ КІМНАТИ.

Діти підвладні активній енергії Янь, що поширюється через яскраві, соковиті кольори. Але зловживати ними не слід, яскравий колір має бути розбавлений м’якими, пастельними відтінками.

Оптимальні кольори для різних зон кімнати:

ЗОНА ВІДПОЧИНКУ – світлі, спокійні тони.

НАВЧАЛЬНА ЗОНА – нейтральні кольори.

ЗОНА ГРИ – яскраві відтінки. Самі кольори слід підбирати, виходячи статі й темпераменту дитини.

2. ДЕ РОЗТАШУВАТИ ПИСЬМОВИЙ СТІЛ?

За фен-шуй розташування цього елементу меблів кімнати найбільше позначається на успішності дитини у навчанні. Тому, найкраще розмістити стіл у передній лівій частині кімнати відносно дверей. Це місце відповідає принципу інь-янь (де передня ліва частина кімнати – янь, а дальня права, відповідно, інь). За навчання відповідає янська енергія, що потребує високої розумової активності. А, згідно методу восьми життєвих прагнень, тут ще й знаходиться сама зона знань – найближчий кут ліворуч від дверей. Отже, таке розташування письмового стола максимально сприятиме засвоєнню знань.

3. ЯК РОЗТАШУВАТИ ПИСЬМОВИЙ СТІЛ?

Визначити для письмового столу найкраще місце в кімнаті – це лише половина успіху. Потрібно ще правильно розташувати стіл відносно інших меблів у кімнаті. За принципом Чотирьох Тварин, ПОЗАДУ дитини під час сидіння за столом має знаходитись якась опора – стіна чи шафа, ПОПЕРЕДУ – відкритий простір, ЛІВОРУЧ та ПРАВОРУЧ – незначні підвищення: стелажі чи тумбочки. Таке облаштування кімнати забезпечить дитині впевненість у своїх силах, дозволить побачити «перспективи» свого подальшого розвитку. НЕ МОЖНА розміщувати письмовий стіл таким чином, щоб дитина сиділа спиною до вікна чи дверей.

4. НА ЩО БАЖАНО ДИВИТИСЯ З РОБОЧОГО МІСЦЯ?

Важливо, щоб дитина, працюючи, дивилася в одному зі сприятливих для себе напрямків світла. Це подарує їй гарну енергію для успішного навчання. Якщо і ліжко, і письмовий стіл школяра знаходяться в одній кімнаті, необхідно відокремити (зонувати) простір дитячої ширмою чи стелажем. Інакше – під час занять ліжко потраплятиме в поле зору дитини й вона більше хотітиме відпочивати, ніж робити уроки.

5. ЯК ОСВІТЛЮВАТИ ДИТЯЧУ?

Гарне освітлення (за винятком неонового) забезпечить дитині додаткову енергію для занять, приверне її увагу до робочого місця.

6. КАРТИНИ НЕ ВІДВОЛІКАТИМУТЬ?

Навпаки – надихатимуть. Майстри фен-шуй рекомендують повісити на стіну позаду дитини якусь гарну картину (бажано водної тематики). Ідеальний варіант – повне зображення водоспаду на стіні, що праворуч.

7. ЯК БУТИ З ГОСТРИМИ КУТАМИ? Відсутність гострих кутів меблів, у напрямку робочого місця дитини. Якщо не врахувати цю пораду фен-шуй, дитина відчуватиме дискомфорт на своєму робочому місці. Також вона швидко втомлюватиметься і всіляко намагатиметься там не засиджуватись. Багаторічна світова практика фен-шуй переконує: дотримання згаданих правил меблювання дитячої кімнати помітно збільшує бажання школяра навчатися й поступово покращує його успішність.

Гарних оцінок та цікавих домашніх завдань вашим діткам!

Новости по теме