Чому вагітним жінкам потрібно їсти ожину

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Диетолог "Сниданка с 1+1" Галина Незговорова рассказала о полезных свойствах ежевики.

Поделиться:

Ожина, яка за зовнішнім виглядом нагадує плоди малини, за вмістом перевищує оздоровчі властивості більшості ягідних культур. В народі її називають «царською ягодою».

Ожина багата на клітковину, мікро- та макроелементи та вітаміни. Варто підкреслити, що за вмістом вітаміну С вона вдвічі обходить лохину, а за РР – є беззаперечним рекордсменом серед ягід. Низька калорійність ожини - всього 34 ккал/100 г дозволяє споживати її без шкоди для фігури.

Читайте також: http://1plus1.ua/snidanok-z-1-1/novyny/top-porad-ak-poperediti-zastudu-voseni

Серед корисних властивостей ожини виділяють:

1. Сприяє позитивній роботі серцево-судинної та нервової систем;

2. Покращує пам'ять та нормалізує сон;

3. Допомагає при цукровому діабеті;

4. Має сечогінну, жарознижуючу та протизапальну дію;

5. Стимулює шлунково-кишковий тракт;

6. Попереджає розвиток новоутворень.

Ожина допомагає майбутній мамі попередити виникнення вроджених дефектів та нормалізує розвиток дитини.

Важливо, щоб ягоди були ретельно вимиті та не містили шкідливих хімічних елементів. 

Корисними є не лише плоди ягоди, а й її листя. Воно багате на вітамін С, мінерали та амінокислоти. Відвар з листя чудово допомагає при ангіні та стоматиті.

Однак лікарі не рекомендують вживати ожину при:

  • запальних процесах шлунку і кишечника;
  • алергії;
  • та індивідуальній непереносимості. 

Додавайте лише жменьку ожини до улюблених страв та збережіть здоров'я вашої сім'ї!

Новости по теме