Новий вірус грипу: Як зміцнити імунітет та уникнути хвороб

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Дізнайтеся, як запобігти появі грипу та лікуватися від важкого захворювання

Поделиться:

Медики прогнозують наближення нового вірусу грипу на Україну. Загалом очікується цього року три види грипу - гонконг, борисфен та мічиган. Останній вважається новим та найнебезпечнішим. Це підвид так званого каліфорнійського грипу. Він відрізняється важким перебігом хвороби з великою ймовірністю виникнення ускладнень. У хворого може стрімко розвиватися пневмонія, менінгіт та енцефаліт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поради лікарів: Профілактика та лікування грипу (ВІДЕО)

Найстрашніше, кажуть медики, що уражені вірусом не одразу звертаються до лікаря. При симптомах грипу, які легко сплутати з респіраторними захворюваннями, багато українців займаються самолікуванням, приймають препарати, які протипоказані. Навіть звичайний аспірин при певних видах грипу вважається небезпечним.

Допомогти при важких формах грипу може лише вакцина. Медики радять якнайшвидше щеплюватися, проте визнають, що в Україні ще немає зареєстрованої вакцини від цих видів грипу. У МОЗ обіцяють, що вакцина з’явиться в українських аптеках у жовтні. Початок спалаху епідемій прогнозують на листопад, а на пік захворюваності чекають у лютому.

Лікар-інфекціоніст Юрій Жигарєв радить українцям не боятися вакцинації. Її можна робити як дорослим, так і дітям.

Вакцини від грипу безпечні, тому що у них немає живих вірусів, - запевняє лікар  Юрій Жигарєв.

Найбільш небезпечними вище наведені приклади грипу будуть для дітей дошкільного віку, вагітних жінок, людей літнього віку та тих, хто має важкі хронічні захворювання.

Симптоми грипу:

1. Висока температура тіла.

2. Біль та відчуття тяжкості за грудиною.

3. Головний біль.

4. Ломота у тілі.

Для того щоб перешкодити появі грипу, варто прислухатись декількох порад. Експерт програми Сніданок з 1+1 лікар Ростислав Валіхновський розповів, як можна зміцнити імунітет:

1. Щоденний раціон повинен включати 80% овочів та фруктів5 міфів про харчування після шостої для зміцнення імунітету.

2. Активні фізичні вправи на свіжому повітрі. 2 години, якщо це ходьба і 1 година, якщо біг.

3. Короткочасні голодування – щотижневе очищення організму протягом розвантажувальних днів. Вони сприяють знищенню усіх негативних бактерій в нашому організмі. Ці дні можна проводити на соковій дієті або ж лише на воді.

За цей час наша імунна система перезапускається та виходить на найвищий рівень функціонування, – зазначає лікар Валіхновський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 порад, як позбутися перших симптомів грипу

Новости по теме