Марк Дробот і Олександр Попов змінилися до невпізнання у новому серіалі «1+1»

В Одесі тривають зйомки захопливого містичного серіалу від "1+1"
1plus1.ua

В Одесі тривають зйомки пригодницької драми.

Поделиться:

Невдовзі український глядач матиме можливість перенестися в часі до передреволюційної Одеси 1917 року. Ми побачимо романтичну історію взаємин вчительки французької мови Лізи та вуличного скрипаля Матвія. На долю закоханих випадуть численні випробування, вони будуть змушені виживати й рятувати свої стосунки на тлі протистояння легендарних історичних постатей  – отамана Котовського та Мішки Япончика.

А поки, не зважаючи на розпал туристичного сезону, центр Одеси перекритий. Площею перед Оперним театром прогулюються люди у вбраннях початку 20 сторіччя, дорогами їздять вози, а спостерігають за цим усім натовпи місцевих жителів і туристів.

Сюжет серіалу розвиватиметься навколо містичного талісмана – кулона в формі футлярчика для скрипки. Щоправда, в оригінальному романі Валерія Смірнова «Труна з Одеси» йдеться про кулон «більш траурної форми». А творці серіалу дещо змінили ідею першоджерела, вирішивши підкреслити відповідним елементом рід занять головного героя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лілія Ребрик розповіла, що її донька закохана у зірку серіалу «Центральна лікарня»

Згаданий сувенір виготовили з позолоченого срібла, спеціально для зйомок стрічки.

На футлярі зображено три символи: Уроборос – змія, що поглинає власний хвіст, алхімічний циркуль, альфу й омегу. Всередині знаходиться камертон у вигляді скрипки, який за сюжетом був створений для Паганіні. До речі, саме його композицію грає наш головний герой на площі перед Одеським оперним театром, – розповів «Артмозайці» Олег Туранський, режисер стрічки.

Зйомки серіалу проходять в Одесі та в Києві, а павільйонні сцени відсутні навмисне, оскільки, за задумом, історичні локації додають серіалу автентичного колориту. До прикладу, за сюжетом стрічки події розгортаються у знаменитому готелі «Лондонському». Ми побачимо в кадрі й Пушкінський дворик, де з 19 сторіччя ростуть платани, біля яких колись Пушкін читав відомі вірші про Одесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Догори дриґом»: Наталія Сумська розповіла, як це – бути львів'янкою в Одесі

Інші інтер’єрні сцени охоплять такі впізнавані місця, як Музей Павла Тичини, Малу оперу, Хонку в Межигір’ї тощо. До речі, правдоподібність кадрів – заслуга художника-постановника Олександра Тетерина, який скрупульозно відбирав на ринках різних країн «промовисті» дрібнички побуту та інтер’єру. Чого варті лише срібне приладдя 19 сторіччя, меблі та навіть газети часів революції.

Серіал дивуватиме й чудовим акторським складом, наразі відомо, що до нього входять Дмитро Суржиков, Станіслав Боклан, Юрій Горбунов, Марк Дробот і зірка світового масштабу польський актор Даніель Ольбрихський.