5 найкорисніших страв української кухні

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Які українські ласощі корисні для нашого здоров’я?

Поділитися:

Експерти підрахували для нас ТОП-5 найпоживніших страв української кухні, тож ми підготували для вас смачну добірку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як їсти спаржу: 3 страви для скептиків

ВАРЕНИКИ З ВИШНЯМИ

Для усіх, хто бажає схуднути, рекомендовано вечеряти саме цією стравою. Але щоб вареники були корисними, готувати їх потрібно з борошна твердих сортів пшениці. Таке тісто плюс вишні - джерело корисного білка та повільних вуглеводів. Тому на перший погляд недієтична страва допоможе позбутися зайвих кілограмів. 

СИРНИКИ ЗІ СМЕТАНОЮ

Саме вони допоможуть мати ідеальне волосся, зуби, нігті та шкіру. Сирники зі сметаною через велику кількість кальцію можуть запобігти кар’єсу та зміцнять кістки.

ХОЛОДЕЦЬ

Він дуже корисний для суглобів, дихальних шляхів та легень. Людині, яка хворіє на артроз або відновлюється після травм, саме холодець допоможе швидко прийти у форму. А ще холодець допомагає одужати при таких захворюваннях, як туберкульоз, хронічний бронхіт і бронхіт курця. 

БОРЩ

Він джерело вітамінів і мінералів. Відвар з овочів та зелені у поєднанні з клітковиною і білками зміцнює увесь організм, а ще покращує травлення та очищує кишечник. 

САЛО

Саме воно містить насичені жири, необхідні для імунітету і здоров`я  нервової системи. У салі не той холестерин, якого потрібно панічно боятись. Навпаки, речовини, які містяться разом із холестерином у салі, покращують роботу головного мозку, серцевого м’яза, нирок та поліпшують склад крові. 

Фото: pinterest.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 фактів про користь та шкоду авокадо

Новини по темі