Сьогодні, 3 травня, святкують День кондитера. Саме ці митці, створюючи солодкі шедеври, приносять в наше життя краплинку радості та насолоди. З нагоди свята сайт 1plus1.ua вирішив підготувати добірку з 5 найпопулярніших десертів, від яких ніхто не зможе відмовитись. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тест: Який ви десерт?

ВЕРІН 

Інгредієнти:

Молоко - 150 г

Цукор - 80 г

Желатин - 7 г

Сир (5%) - 300 г

Пюре малини без кісточок - 100 г

М’ята - 10 г

Насіння чіа - 15 г

Приготування:

1. Вилити молоко в каструлю. Додати цукор.

2. Нагріти суміш, аби цукор розчинився. Додати желатин. 

3. Збити сир блендером. Додати у молоко. 

4. Розділити суміш на дві посудити. В одну з них додати подріблену м’яту та чіа, в іншу - малинове пюре. 

5. Вилити суміш із чіа в прозору склянку, заповнивши її наполовину. 

6. Вилити згори малинову суміш. Прикрасити десерт свіжими фруктами. 

ТІРАМІСУ 

Інгредієнти:

вершки - 150 г

маскарпоне - 250 г

молоко - 2 ст. л.

чорний шоколад - 50 г

цукрова пудра - 100 г

печиво "Савоярді" - 3 шт.

кава американо - 100 мл

цедра апельсина - 30 г

Приготування

1. В окрему миску перелити холодні жирні вершки. Додати цукрову пудру. Збити суміш блендером. 

2. Додати у вершки сир маскарпоне. Легко збити. 

3. В окремій посудині зробити каву американо з молоком. 

4. В склянку для тірамісу помістити готовий крем. Притрусити шоколадною крихтою. Повторити процедуру, аби утворилося три сирні шари. 

5. Занурити печиво в кавовий розчин і додати у десерт. Додати шоколадної крихти.

6. Перед подачею прикрасити страву цедрою лайму та апельсину. 

ПАНА-КОТА

Інгредієнти

Вершки (35%) - 400 г

Молоко (3,2%) - 100 г

Цукор

Желатин 

Фрукти

Приготування:

1. Змішати в каструлі молоко та вершки. Довести до кипіння і додати ванільну паличку. 

2. Розлити суміш у форми, додати сезонні фрукти. Залишити їх в холодильнику. 

3. Перед подачею прикрасити десерт свіжими фруктами або джемом. 

КРУАСАНИ 

Інгредієнти: 

борошно пшеничне - 150 г

холодна вода - 140 г

сіль - 8 г

холодне молоко - 85 г

дріжджі - 15 г

цукор - 45 г

яйце - 22 г

масло 82% - 22 г

масло 82% - 215 г

Приготування:

1. Змішати рідкі інгредієнти - холодне молоко і воду. 

2. Додати яйце, борошно та решту інгредієнтів - цукор, сіль. 

3. Дріжджі кладемо окремо. Наприкінці додаємо масло. 

4. Вимішувати тісто у комбайні при низьких обертах - приблизно 3-5 хв.

5. Залишити тісто відпочивати на 2-2,5 години. 

6. Застосувавши силу,  перетворити масло на тонкий пласт товщиною 0,5 см. 

7. Розкатати масло між пергаментом. Залишити у холодильнику. 

8. Загорнути холодне масло у тісто і розкачати. 

9. Обрізати краї тіста. Поділити тісто на рівні частини. 

10. Нарізати тісто у формі трикутників великим гострим ножем.

11. Сформувати круасани і залишити відпочивати на 1,5 години. 

12. Змастити десерт збитим яйцем і випікати страву при температурі 175 градусів протягом 13-15 хв. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів круасанів для сніданку по-французьки

ЧІЗКЕЙК

Інгредієнти:

сир - 400 г

цукор - 4 ст. л.

агар-агар - 30 г

вершки - 100 мл

молочний шоколад - 100 г

чорний шоколад - 40 г

Приготування:

1. Розігріти рондель. Додати вершки, цукор, агар-агар (або желатин) та розмішати. 

2. Додати шоколад. Постійно перемішувати, не доводячи до кипіння. 

3. Залити шоколадну суміш в сир. Перетворити усе на однорідну масу за допомогою блендера. 

4. Приготувати корж, змішавши шоколадне печиво (250 г) та розтоплене вершкове масло (100 г). Поставити у холодильник, аби тісто затверділо. 

5. Помістити корж у форму. Вилити згори сирну суміш. 

6. Прикрасити страву тертим шоколадом. Помістити чізкейк в холодильник на 2 години. 

Нагадуємо, що 1+1 шукає талановитих кондитерів для участі у новому шоу! Більше дізнавайтеся за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 найсмачніших французьких десертів