6 незабутніх українських міст: Куди поїхати всією родиною на вихідні

Відкривайте для себе цікаві міста України, де можна провести захопливий вікенд.

Поділитися:

Навіть нетривала мандрівка дарує незабутні враження та викрадає нас із рутини. Тож пропонуємо не зволікати та найближчим часом відвідати українські міста, які мають чим здивувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 місць Закарпаття, в які можна закохатися

СУМИ

Центр цього міста можна обійти за годину, насолоджуючись його красою та затишком. Гуляйте просто неба та відшуковуйте цікаві роботи стріт-арт художників. Стіни багатьох будинків прикрашають великі картини, серед яких впізнаєте твори всесвітньо відомих митців.

Вашу увагу обов’язково приверне Воскресенська церква у стилі українського бароко – найстаріша споруда Сум. У стіні її дзвіниці є камінь, який виконує бажання. Ще один диво-об’єкт міста – пам’ятний знак «Сумка». Кажуть, багатство наздожене тих, хто потре монетки на цій торбинці. Тож матимете нагоду на власному досвіді перевірити правдивість такої обіцянки.

ВІННИЦЯ

Цікаві вихідні для всієї родини можна влаштувати у Вінниці – місті гарних скверів і парків. До приємних спогадів про сімейний вікенд вас повертатимуть світлини із чарівними скульптурами у сквері Козицького. Саме у Вінниці побачите славнозвісний найбільший у Європі плавучий фонтан: варто гуляти містом до вечора, щоб стати свідком ефектного світло-музичного водяного шоу. Пам'ятні враження подарує також музей ретро-автівок та прогулянка на ретро-трамваї.

ЧЕРНІГІВ

Трохи більше двох годин у дорозі – і ви у Чернігові. Тут почуєте легенди чи не про кожен закуток міста, а також дізнаєтеся цікаві історії чернігівських будинків. Серед візитівок міста - унікальний комплекс Антонієві печери.

РІВНЕ

Парк «Лебедине озеро» з гарними мозаїчними скульптурами, «Алея кованих скульптур» із фантастичними мистецькими роботами, затишний зоопарк – і це ще не все, чим може здивувати Рівне. Прихильників більш активного відпочинку зацікавить єдиний в Україні бетонний басейн, де можна робити неймовірні трюки, а також скеледром «Козак» висотою у понад 15 м. До речі, підкорити останній можуть і дорослі, і діти.

ЛЬВІВ

Одне з найпопулярніших туристичних міст в Україні не втомлюється дивувати своїх гостей знову й знову. Місто Лева славиться легендами, кавою та шоколадом. Львів – справжня втіха для гурманів. Та окрім великої кількості атмосферних ресторацій, місто вражає храмами та музеями. Незабутніми будуть і прогулянки у Шевченківському гаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 найкращих ресторанів Львова, до яких хочеться повернутися

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 правил, як організувати найкращий відпочинок на природі

ОДЕСА

У нетуристичний період Одеса відкривається своїм гостям по-особливому. Прогулятейся одеськими двориками, познайомтеся з їхніми  історіями, посмакуйте в тамтешних цікавих закладах - і відчуєте, наскільки яскравішим стало ваше життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де нагодують туриста: 5 найцікавіших ресторанів Одеси