Свято Масляної в Україні відзначатиметься з 20 по 26 лютого. На Масляну господині намагаються здивувати своїх гостей оригінальними млинцями. Пропопнуємо підбірку рецептів на кожен день та будь-який смак. Читайте також поради дієтолога, щоб не набрати зайві кілограми впродовж Масляного тижняЯк не погладшати за масляний тиждень: Поради дієтолога

КЛАСИЧНИЙ РЕЦЕПТ ВІД ПЕРШОЇ ЛЕДІ

КЛАСИЧНІ МЛИНЦІ - ІНГРЕДІЄНТИ

Борошно просіяне;

Кефір 1л

Яйця 2шт

Олія рафінована 50-100г

Цукор 2ст.л

Масло 100г

Сода 0,5ч.л

Оцет 1ст.л

Ванільний цукор 

Сіль                       

ЯК ПРИГОТУВАТИ КЛАСИЧНІ МЛИНЦІ

  1. До кефіру вбийте яйця.
  2. Погасіть соду оцтом та додайте до суміші. Перемішайте.
  3. Всипте цукор, шіпку солі та ваніль.
  4. Просійте борошно. 
  5. Постійно змішуючу суміш, поступово введіть борошно. Доведіть тісто до консистенції сметани.
  6. Підсмажте млинці та змастіть кожеш млинець кондитерським пензликом з розтопленим вершковим маслом.

Марина Порошенко пропонує подавати класичні млинці зі солодкими начинками із сиркової маси, полуничного чи абрикосового джему.

 

РЕЦЕПТ МЛИНЦІВ ЗІ ШПИНАТУ

МЛИНЦІ ЗІ ШПИНАТУ - ІНГРЕДІЄНТИ

Шпинат 100г

Яйця 3шт

Молоко 200мл

Сіль 1/2 ч.л

Борошно 2ст.л

Оливкова олія 50мл

ЯК ПРИГОТУВАТИ МЛИНЦІ ЗІ ШПИНАТУ

  1. Змішайте у блендері шпинат, яйця, молоко та сіль.
  2. Уведіть до суміші борошно та олію. Збийте.
  3. Поставте тісто «відпочити» у холодильник впровдовж 25-30хв.
  4. На розігрітій та змащеній олією пательні посмажте млинці.
  5. Загорніть у млинці вершковий сир. 

Для подачі розріжте млинець на декілька шматочків і перев’яжіть кожен стеблом зеленої цибулі, - радить Руслан Сенічкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плюси і мінуси харчування без глютену

РЕЦЕПТ КУКУРУДЗЯНИХ МЛИНЦІВ

КУКУРУДЗЯНІ МЛИНЦІ - ІНГРЕДІЄНТИ

Фундук 100г

Кукурудзяне борошно 4ст. л

Пшеничне борошно 200г

Цукор 2ст.л

Розпушувач 1ч. л

Яйце 2шт

Молоко 100мл

Вершкове масло 200г

Сіль

ЯК ПРИГОТУВАТИ КУКУРУДЗЯНІ МЛИНЦІ

  1. Перемеліть фундук у крихту та змішайте його з кукурудзяним та пшеничним борошном, цукром, розпушувачем та сіллю.
  2. Збийте яйця та додайте їх до сухої суміші.
  3. Поступово вводьте до суміші молоко та розтоплене вершкове масло.
  4. Підсмажте млинці на добре розігрітій пательні.

Подавайте млинці з шоколадною чи горіховою пастою, - підказав Руслан Сенічкін.

РЕЦЕПТ ОВОЧЕВИХ МЛИНЦІВ

Відмінною характеристикою картопляних млинців є те, що вони не смажаться, а запікаються.

ОВОЧЕВІ МЛИНЦІ - ІНГРЕДІЄНТИ

Яйце 3шт

Картопля 3шт

Цукіні 1шт

Морква 1шт

Олія 2ст. л

Борошно 3ст.л 

ЯК ПРИГОТУВАТИ ОВОЧЕВІ МЛИНЦІ

  1. Збийте яйця з борошном.
  2. Натріть на крупній тертці цукіні, моркву та картоплю. Вижміть зайвий сік з цукіні та перемішайте овочеві інгредієнти.
  3. Влийте тісто до овочів та перемішайте.
  4. Змастіть пергамент олією та викладіть млинці на деко.
  5. Поставте млинці запікатися до духовки, розігрітої до 190 градусів по 15хв. на кожній стороні.

Якщо картопля містить недостатньо крохмалу, додайте до тіста 1 чайну ложку крохмалу.

РЕЦЕПТ БАНАНОВИХ МЛИНЦІВ

БАНАНОВІ МЛИНЦІ - ІНГРЕДІЄНТИ

Борошно 250г

Розпушувач для тіста 1ст.л

Цукрова пудра 2ст.л

Яйце 2шт

Вершки 1 склянка

Рікота 150г

Банан 200г

ЯК ПРИГОТУВАТИ БАНАНОВІ МЛИНЦІ

  1. Просійте борошно та змішайте його з розпушувачем та цукровою пудрою. 
  2. В окремій мисці змішайте вершки з яйцями та рікотою.
  3. До сухої суміші поступово введіть молочну, постійно помішуючи її.
  4. До тіста додайте порізані банани. Перемішайте.
  5. Смажте млинці на розігрітій пательні з кількома краплями олії.

Подавайте бананові млинці з кулькою морозива, - порадив Руслан Сенічкін.

РЕЦЕПТ ШОКОЛАДНИХ МЛИНЦІВ

ШОКОЛАДНІ МЛИНЦІ - ІНГРЕДІЄНТИ

Яйця 2шт

Молоко 400мл

Цукор 2ст.л

Какао 2ст.л

Оливкова олія 2ст.л

Борошно 300г

Сіль

ЯК ПРИГОТУВАТИ ШОКОЛАДНІ МЛИНЦІ

  1. Змішайте яйця з молоком, щіпкою солі та цукром.
  2. До суміші додайте какао та олію. Перемішайте.
  3. Поступово введіть борошно  до сухої речовини, постійно перемішуючи тісто.
  4. Змастіть пательню олією та посмажте млинці.

Для подачі використовуйте цукрову пудру.

ГРЕЧАНІ МЛИНЦІ З БЕКОНОМ ТА ГРИБАМИ

ГРЕЧАНІ МЛИНЦІ - ІНГРЕДІЄНТИ

Молоко 500мл

Борошно гречане 200г

Борошно пшеничне 150г

Олія 1ст.л.

Сіль 0,5 ч.л.

Яйце 2шт.

Бекон 50г

Твердий сир 200г

Гриби 100г

ЯК ПРИГОТУВАТИ ГРЕЧАНІ МЛИНЦІ

1. Збийте у блендері молоко, борошно та олію. Додайте дрібку солі.

2. Підсмажте млинці. 

3. Доки млинець гарячий посипте його твердим сиром, аби той розтанув. Покладіть смажені гриби та бекон та сформуйте конвертик з млинця.

 

Свято Масляної символізує прощання із зимою, тож давайте зустрінемо весну смачними млинцями та гарним настроєм.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, як відновити сили після зими