Більшість господинь розпочинають підготовку до Великодня заздалегідь: купують відповідний декор та продукти для святкового столу. Проте виробники нерідко підвищують ціни в святковий період, особливо, коли до Пасхи залишаються лічені дні. Які продукти можна купити заздалегідь, аби зекономити - читайте далі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З нагоди Великодня Укрзалізниця призначила чотири додаткові потяги

ЯКІ ПРОДУКТИ КУПУВАТИ ЗАЗДАЛЕГІДЬ

1. Яйця – основний продукт Великодня, тому ціна на нього буде зростати першою. Фабричні яйця можна придбати за 1-2 тижні до свята. Дієтичні або домашні мають менший термін придатності.

Якщо ви хочете, щоб у вас вдома були домашні яйця, то їх потрібно купувати за 3-4 дні до Великодня.

2. М'ясо та риба. М’ясо на Пасху також можна купувати заздалегідь і заморозити в холодильнику. Якщо ви збираєтеся готувати такі страви, як стейк, шашлик чи буженина, тоді бажано купувати його за 3-4 дні та зберігати в охолодженому стані без заморожування. Рибу краще купувати за три дні до Пасхи, оскільки вона псується дуже швидко.

«Після тривалої заморозки м'ясо втрачає свої смакові властивості. Завчасно його варто купувати тільки в тому випадку, якщо ви будете робити із нього котлети або тушкувати. Навіть якщо вона зберігається в холодильній камері чи в морозилці, в ній псуватиметься якість. Це вже буде не та фактура і не той смак», - переконують експерти. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 страв, які стануть окрасою пасхального столу

3. Масло. Звичайне масло може зберігатися понад тиждень у холодильнику. Якщо ж це маргарин, то його можна придбати навіть за місяць.

4. Ковбаса. Ковбасні та копчені вироби бажано купувати за тиждень чи менше.

5. Вино та інші алкогольні напої можна придбати за тиждень чи два. У цього продукту термін придатності майже необмежений.

6. Паски. Якщо на свято ви плануєте купувати фабричні чи магазинні паски, то краще зробити це не більш як за 3-4 дні. Тоді вона не втратить свій смак та текстуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірина Федишин поділилась секретом родинної паски

ЯК ПЕРЕВІРИТИ ЯКІСТЬ ПРОДУКТІВ

1. Перевіряйте термін придатності продуктів. Щоб переконатися в тому, що ви купуєте якісний продукт, який залишатиметься свіжим упродовж довгого часу, потрібно обов’язково перевірити його при покупці. До прикладу, м'ясо потрібно натиснути пальцем і подивитися чи поверне воно свою форму. Яйце ж треба потрясти. Жовток не повинен відходити і «бігати» всередині.

2. Ковбасні вироби потрібно оцінювати за запахом. Він має бути приємним без гіркоти.

ЯК ПРАВИЛЬНО ЗБЕРІГАТИ ПРОДУКТИ ДО ВЕЛИКОДНЯ

- якщо ви завчасно потурбувалися про те, щоб купити достатню кількість яєць, то варто пам’ятати, що вони зберігатимуться лише за умови, якщо лежатимуть у коробці чи будуть загорнуті у фольгу.

- м'ясо можна як заморожувати, так і зберігати охолодженим. Готові м’ясні страви, такі як домашня ковбаса чи буженина, потрібно зберігати у фользі або пергаменті. Пам’ятайте, якщо ви зробили надріз у домашній ковбасі, то перед тим, як покласти її в холодильник потрібно помазати її олією чи смальцем.

- тверді сири на свята краще тримати у спеціальному пакуванні чи у пергаменті.

- якщо ви вирішили придбати паску в магазині, то у такому випадку краще не тримати її в поліетиленових пакуваннях, тільки у пергаменті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли цього року святкують Великдень