5 порад, як позбутися сонячних опіків

Дієві способи, як вилікувати сонячні опіки.

Поділитися:

Найбільш актуальна проблема після відпочинку біля водойм – це сонячні опіки. Існує безліч традиційних засобів лікування опіків від сонця. Найпоширеніші з них – сметана, лід, дитячі креми та навіть горілка. Однак лікарі б'ють на сполох і радять зовсім інше лікування. Що справді допоможе у боротьбі з сонячними опіками – читайте у наших порадах. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 тонкощей водостійкого макіяжу, про які варто знати

1. Прийміть легкий прохолодний душ без мила або гелю. Лікарі виступають проти спирту, жирних кремів та крижаного душу, як панацеї від опіків. Прийміть душ без мила або геля, адже вони додатково висушують шкіру. 

2. Замість крему наносьте на шкіру гель з екстрактом алоє. Повторюйте процедуру не менше 6 разів на день. Такий засіб не лише охолодить шкіру, а й зніме запальну реакцію. 

3. Пийте багато води. У цей період особливо важливо пити багато води. Окрім неї ідеальними напоями стануть зелений охолоджений чай, бажано не в пакетиках, мінеральна вода і гранатовий сік. Гранатовий сік та зелений чай - потужні антиоксиданти. Вони мають протизапальну та заспокійливу дії. 

4. Не засмагайте з 10:00 до 16:00. Не варто забувати, що найкращим лікуванням залишається профілактика. Засмагайте до 10 ранку або у вечірні години, після 16:00, коли сонце не надто активне. 

5. Одягайте пляжні аксесуари. Допоможуть захистити від сонячних опіків окуляри, капелюх або парео. Перед тим як засмагати, нанесіть на тіло крем від засмаги. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 способів, як запобігти тепловому удару