5 порід собак, які найкраще ладнають із дітьми

Дізнавайтеся, собаки яких порід стануть вірними друзями ваших дітей.

Поділитися:

Немає у світі такої дитини, яка б не хотіла мати собаку. Ці тварини можуть навчити її справжнім людським якостям: ділитися, бути дружнім та доброзичливим. Тому, якщо ваша дитина просить купити песика, не варто їй одразу відмовляти у бажанні мати чотирилапого друга.

Родини, які наважилися завести пса, постають перед вибором – яку породу краще обрати для малечі. Щоб стосунки вашого малюка і собаки були не лише дружніми, а й безпечними, ми зібрали для вас породи домашніх улюбленців, які найкраще товаришують з дітьми.

Бігль

Відомий герой мультфільмів і коміксів Снупі – ніхто інший, як бігль. Цих собак вивели англійці для полювання на дрібну дичину. Вони невеликі, але дуже милі. Біглі - товариські, добрі та активні. Вони обожнюють гратися з дітьми та дозволяють їм практично все. Собаки породи бігль потребують постійної уваги: вони дуже кмітливі, допитливі, але вперті. Так що дресирування біглика може забрати чимало часу.

Лабрадор ретривер

Жвавий, життєрадісний, відданий та безмежно добрий – усе це про собаку породи лабрадор ретривер. Цей пес найбільше полюбляє активність та увагу. До того ж лікарями доведено, що лабрадори здатні лікувати депресію.

Лабрадори ретривери завжди готові до прогулянок та безкінечних ігор. Вони терплячі та слухняні, а тому дуже легко та швидко навчаються. Через надмірну гіперактивність та доброту, ці собаки навряд чи стануть хорошими охоронцями вашого дому, але, без сумніву, будуть справжніми друзями вашої дитини.

Пудель

Одна з найпопулярніших порід собак у всьому світі. Вони наділені особливим шармом та гострим розумом. Ці песики легко піддаються дресируванню та покірно виконують усі команди господаря. А ще, вони дуже веселі. Не існує найбільш радісної собаки, ніж пудель. Невичерпна енергія та позитивний характер роблять цю породу ідеальною для будь-якої родини, головне – не лінитися доглядати за його кучерявою шерстю.

Коллі

Ці собаки розумні, граціозні та дуже віддані. Популярність прийшла до них після відомого усім серіалу «Лессі», у якому пес цієї породи зіграв головну роль. Коллі – це порода собак, яка чудово ладить із дітьми. Часто їх називають «няньками» для малечі.

Коллі – ідеальна порода для активної родини. Вони дуже витривалі та потребують постійного руху, а тому ви повинні бути готові до довгих і активних прогулянок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комаров, Фреймут, Попов і Гордєєв розповіли про своїх домашніх улюбленців (фото)

Німецька вівчарка

Дуже соціальна порода собак. Вона – неймовірно віддана своєму хазяїну та легко стає частиною родини. Німецькі вівчарки люблять дітей і ставляться до них із особливою турботою. Всі німецькі вівчарки – уважні, надійні та хоробрі тварини. Не забувайте головне – щоб ваш улюбленець володів усіма позитивними рисами характеру, потрібно достатньо приділяти уваги його вихованню.

Безпородні собаки

Усі ці собаки безперечно добрі, ніжні та стануть вірним другом для вашої дитини. Але породистий пес має один важливий недолік: він потребує дорогого та складного догляду. Якщо ви хочете справжнього друга, але не готові витрачати шалені гроші на спеціальне ветеринарне обслуговування – візьміть собаку без породи. Дворняжки не менш розумні, лагідні, віддані та товариські, ніж собаки з родоводом. Ви можете знайти їх просто на вулиці, або забрати з притулку.

В Україні існує багато притулків для тварин: «Сіріус», «SOS», «Милосердя», «Ковчег» та ін. А також стежте за рубрикою у «Сніданку з 1+1», де щоп’ятниці у студії з'являються бездомні тварини та чекають на турботливих господарів.