Інколи для відчуття щастя достатньо з’їсти чогось солодкого. А якщо смаколик приготований із любов’ю власноруч, то зростають шанси на отримання ще більшої порції радості та задоволення. У Всесвітній день шоколаду, який святкують 11 липня, залюбки ділимося простими рецептами шоколадних десертів. Тож готуйте запашний чай або каву та насолоджуйтесь солодкими домашніми шедеврами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 корисних властивостей шоколаду

ШОКОЛАДНА КОВБАСКА

Ведуча «1+1» Валентина Хамайко поділилася рецептом шоколадної ковбаски, що не містить масла та цукру. Натомість в основі десерту – запашні фініки, а зовні смакоту «огортає» кунжут.

«Відпочивати» в холодильнику ковбасці варто приблизно годину.

Інгредієнти для шоколадної ковбаски:

Фініки – 300 г

Курага – 100 г

Волоський горіх – 100 г

Какао – 2 ст. л.

Лимон зі шкіркою – 1/4

Горіхи кеш’ю – 120 г

Фісташки – 25 г

Кунжут – 100-200 г

ШОКОЛАДНИЙ ТАРТ

Цей смаколик приємно дивує простим рецептом та ідеальною подачею.

Спершу тісто залишаємо у спокої в холодильнику на 30 хв. Згодом запікаємо його за температури 170° С упродовж 10 хв, а потім ще трохи допікаємо. Після того, як тісто залили начинкою, охолоджуємо тарту декілька годин.

Насамкінець увиразнюємо красу духмяною м’ятою, яскравими ягодами та тонко вкриваємо її цукровою пудрою.

Люблю, коли смак шоколаду відтінюють якісь ягоди. До прикладу, для цього десерту можете взяти смородину – свіжу або заморожену, –  радить Валентина Хамайко.

Інгредієнти для тіста:

Масло – 100 г

Борошно – 200 г

Цукрова пудра – 1 ч. л.

Яйця – 1 жовток

Ванільний цукор – 1 кавова ложка

Ром – 1 ст. л.

Інгредієнти для начинки:

Шоколад – 200 г

Вершки – 220 г (33% жирності)

Масло – 50 г

1 ст. л. лікеру «Амарето»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 корисних властивостей шоколаду

МОЛОЧНІ ЦУКЕРКИ З ШОКОЛАДОМ

У відео побачите секрети приготування двох варіантів цукерок, в основі яких – згущене молоко. Вкрити солодощі можна кокосовою стружкою, крихтами печива, шоколадом або какао-порошком.

Інгредієнти для цукерок:

Какао – 1 ст. л.

Згущене молоко – 800 г

Вершкове масло – 60 г

Білий шоколад – 40 г

Кокосова стружка – 50 г

Чорний шоколад – 50 г

Шоколадне печиво – 100 г

ШОКОЛАДНИЙ ДЕСЕРТ ІЗ ТОФУ

Прикметно, що цей смаколик абсолютно не жирний, адже готується на основі прісного сиру – тофу. Десерт дивує цікавим смаком – у ньому поєднується солодкий мед, гострий чилі та духмяна ваніль. Прикрасити смакоту можна улюбленими ягодами або горішками.

Інгредієнти для десерту:

Сир тофу – 500 г

Мед – 150 г

Чилі – 0,5 ч. л.

Ваніль – 0,5 ч. л.

Чорний шоколад – 250 г

Ягоди, горіхи за смаком

ШОКОЛАДНИЙ МУС ІЗ ГРУШЕЮ

Ніжний десерт із пряною грушею, кожна ложечка якого дарує незабутню насолоду. Шоколадний мус вигадав у ХІХ ст. французький художник Андрі Тулуз-Лотрек. Він був закоханий у танцівницю з «Мулен Руж». Її легка та пишна спідниця й надихнула митця на створення солодкого десерту.

Після приготування мусу в домашніх умовах, залишите його в холодильнику на 2-3 години.

Важливий момент – розтоплювати шоколад потрібно в сухому посуді. Якщо потрапить хоча би трохи води, шоколад може згорнутися, – зауважує фудблогер Едуард Насиров.

 

Інгредієнти для мусу:

Яйце – 3 шт

Цукор – 300 г

Шоколад – 500  мл, 78%

Сметана  – 1 ч. л., 25%

Ванільний екстракт – 1 ч. л.

Груша – 3 шт.

Біле вино – 1 склянка

Сіль – 1 щіпка

М’ята на смак

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 освіжаючих десертів, які легко приготувати вдома