Ведучий Сніданок з 1+1 Руслан Сенічкін поділився рецептами поживних страв для пікніків.

Для тих, кому набрид шашлик і печена кортопля, телеведучий запропонував приготувати картопляні спіральки, бутербродні намазки, цибулеві кільця, бургер з індички, пиріг зі шпинатом, хот-дог із незвичною начинкою, сирні палички, а на десерт – горіхово-вівсяні батончики.

КАРТОПЛЯНІ СПІРАЛЬКИ

Знадобиться картопля, яйце, сир, молоко, оливкова олія, картопляний крохмаль і спеції.

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Варимо картоплю, товчемо її, опісля додаємо 2 збитих яйця та 2 неповні столові ложки картопляного крохмалю. Солимо та перчимо за смаком. Додаємо натертого твердого сиру та зовсім трохи молока.
  2. Перемішуємо та вміщуємо в поліетиленовий пакет – як це робити, дивіться у відео.
  3. Викладаємо спіралькою тісто на пательню та смажимо.

БУТЕРБРОДНІ НАМАЗКИ

До прикладу, можна приготувати сирну та рибну намазки.

Руслан Сенічкін пропонує приготувати намазку із скумбрії (консерва «Сардина»). Для цього розминаємо виделкою рибне м'ясо з одним вареним яйцем. Можна додати трохи вершкового масла. А далі намащуємо на грінки. Присмачуємо улюбленими прянощами та прикрашаємо намазку кільцем огірка.

Для другого варіанту намазки перемішуємо нежирний сир із різною зеленню – петрушкою, кропом, цибулею. Далі – намащуємо на грінки та смакуємо.

ЦИБУЛЕВІ КІЛЬЦЯ В КЛЯРІ

Дуже популярна страва серед американців.

ІНГРЕДІЄНТИ

Яйце – 3 шт.

Червона цибуля – 4 шт.

Борошно – 5 ст. л.

Моцарела – 5 ст. л.

Рослинна олія – 100 мл

Панірувальні сухарі – 75 г

Спеції за смаком

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Нарізаємо цибулю кільцями.
  2. Всередину кільця цибулі кладемо сир моцарела (товщиною як і цибулеве кільце). Потім – знову кільце цибулі (менше за зовнішнє).
  3. В окрему миску розбиваємо декілька яєць. До суміші можна додати спецій.
  4. Занурюємо кільця цибулі по черзі в борошно. Потім – у яйце та панірувальні сухарі.
  5. Смажимо.
  6. Подаємо з улюбленими соусами або несолодким йогуртом.

БУРГЕР З ІНДИЧКОЮ ТА ОВОЧАМИ

Різновид сендвіча, який підкорив увесь світ. Секрет смачного бургера – в соковитій котлеті, яку подають разом із овочами та підсмаженою булочкою.

ІНГРЕДІЄНТИ

Індиче м'ясо – 500 г.

Петрушка – 50 г.

Цибуля – 1 шт.

Яйце – 1 шт.

Булочки – 4 шт.

Оливкова олія – 1 ч.л.

Листя салату – 50 г.

Сир – 50 г.

Огірок – 2 шт.  

ПРИГОТУВАННЯ

1. 500 г. мяса пропустити через блендер. Викласти у миску.

2. Подрібнити петрушку і цибулю. Додати до м’яса. Посмачити за смаком.

3. Додати яйце. Перемішати.

4. Зробити котлети однакової форми.

5. Змастити решітку для грилю цибулею для того, щоб м'ясо не приставало.

6. Посмажити котлети.

7. Булку розрізати навпіл. Додати кілька крапель оливкової олії.

8. Викласти на хліб листя салату, гарячу котлету, шматки сиру й огірка.

9. Зверху накрити булочкою.

 

ПИРІГ ЗІ ШПИНАТОМ І СИРОМ ФЕТА

Справжный грецький пиріг зі хрусткого тіста, корисного шпинату та смачного сиру. Проста та смачна страва, яка смакує вдома і на природі. 

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА

Борошно вівсяне – 100 г.

Борошно горіхове – 100 г.

Крохмаль – 2 ст.л.

Сіль – 0,5 ч.л.

Оливкова олія – 3 ст.л.

Вода – 3 ст.л.

ПРИГОТУВАННЯ ТІСТА

1. Змішати два види борошна, додати оливкову олію та воду. Перетворити на крихту.

2. Розмістити у формі для запікання. Проштрихнути виделкою.

3. Запікати при температурі 180 градусів 10 хв.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ПИРОГА

Яйце – 3 шт.

Сир фета – 150 г.

Шпинат – 200 г.

Спеції за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ

1. Протушити листя шпинату.

2. В окрему миску розбити яйця. Додати крохмаль, спеції. Збити.

3. Додати шпинат до яєчної суміші.

4. Вилити у запечену основу з тіста.

5. Зверху покришити сир.

6. Запікати при температурі 180 градусів 30 хв.

ХОТ-ДОГ ІЗ ОСОБЛИВОЮ НАЧИНКОЮ

Бутерброд із сосискою та овочевою начинкою, який обожнюють і діти, і дорослі. Різновидів хот-догів чимало. Руслан Сенічкін запропонував приготувати бутерброд із яблуком і капустою. 

ІНГРЕДІЄНТИ

Капуста – 500 г.

Яблуко – 1 шт.

Яблучний оцет – 2 ст.л.

Цукор – 3 стюл.

Кмин – 2 ст.л.

Сіль перець за смаком.

Сосики – 4 шт.

Булки – 4 шт.

Кетчуп і гірчиця за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ

1. Нашаткувати капусту. Натерти яблуко. Додати оцет.

2. Цукор і кмин розтерти. Перемішати усі інгредієнти.

3. На шпажку нанизати сосиску. Порізати спіраллю сосиску. Посмажити на грилі.

4. На мангалі підсмажити булку.

5. Одну сторону булочки змастити кетчупом. Іншу – гірчицею.

6. Викласти у булку начинку, сосиску та ще один шар начинки.

СИРНІ ПАЛИЧКИ З М'ЯСОМ

Сирні палички чудово смакують до будь-якої страви. Тісто може бути дріжджове або листкове, а фарш – із яловичини, свинини або комбінований. Якщо використовуєте свинину, нехай шматок м’яса буде нежирний.

ІНГРЕДІЄНТИ

Фарш – 400 г

Сир – 50 г

Яйце – 1 шт.

Цибуля – 1 шт.

Часник – 2 зубки.

Дріжджове тісто – 400 г

Томатний соус – 500 мл

Спеції за смаком

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Підсмажуємо цибулю на оливковій олії. Додаємо фарш – і далі підсмажуємо. Солимо, додаємо прянощі та потертий часник. А потім заливаємо томатним соусом. Тушкуємо, поки зайва рідина не випарується.
  2. Викладаємо начинку із фаршу на смужки тіста. Посипаємо сиром пармезан.
  3. Загортаємо краї тіста.
  4. Викладаємо тісто на деко, встелене пергаментом.
  5. Печемо за температури 220° упродовж 10 хв.
  6. Витягуємо палички, змащуємо яйцем, посипаємо сиром пармезан і знову печемо упродовж 5 хв.

ГОРІХОВО-ВІВСЯНІ БАТОНЧИКИ

На природі не рекомендують брати з собою солодощі, адже вони швидко псуються. Проте Руслан Сенічкін знайшов вихід – варто лише приготувати смачні вівсяні батончики з горішками.

ІНГРЕДІЄНТИ

Горіхова паста – 100 г.

Горіхова олія – 3 ст.л.

Мед – 50 г.

Ванільний цукор – 1 ч.л.

Кориця – 0,5 ч.л.

Вівсяні пластівці – 200 г.

Арахіс – 200 г.

ПРИГОТУВАННЯ

1. Горіхову пасту, мед, горіхову олію помістити в миску. Перемішати до однорідної маси.

Для того, щоб було легше перемішувати суміш, використовуйте теплі інгредієнти.

2. Додати корицю і ванільний цукор. Перемішати.

3. Додати вівсяні пластівці та арахіс. Перемішати.

4. На деко покласти пергамент для запікання. Викласти вівсяно-горіхову суміш.

5. Розрівняти суміш лопаткою.

6. Запікати при температурі 150 градусів 25 хв.

7. Нарізати на батончики.