Голова Держмитниці Максим Нефьодов зізнався, скільки коктейлів випиває в барі

"Одного разу мене навіть хотіли пригостити алкоголем!"

Поділитися:

Максиме, незвично зустріти голову Державної митної служби на церемонії вручення світської премії. Що вас сюди привело?

- Все ж таки зараз вечір після робочого дня, тому я насправді радий провести хоча б годинку поза межами наших державних проблем. Я радий хоч трошки перезавантажитися, бо завтра зранку в новий бій!

Ми спілкувалися з вами кілька років тому, коли ви ще були у стосунках. Зрештою ви одружилася, церемонія була у документ-сервісі «ГОТОВО!». А чи було весілля на широку ногу?

- Весілля не було, бо на нього немає ні часу, ні грошей! Митником бути не так легко, і шикарне весілля собі не влаштуєш!

В Україні всі знають, що на митниці можна заробляти мільярди, що, в принципі, усі ваші попередники і робили. Який найбільший хабар вам зараз пропонували?

- Мені натякали на те, що якщо я не буду чіпати історію з будиночками у Конча-Заспі, які належать профсоюзу Держмитслужби, але які за декілька тисяч гривень максимум на місяць орендують колишні керманичі Держмитслужби, то я теж зможу отримати такий будиночок за 3000 гривень на місяць. Люди довго не могли зрозуміти, коли я казав: «Це все ж таки треба повертати у державну власність…», і вони знову: «Вам треба два будиночки?! Так поясни!». На жаль, такі історії дуже важко здати в Національне антикорупційне бюро чи в Державне бюро розслідувань, але натяки були!

Наскільки небезпечним стало ваше життя з приходом на посаду голови митної служби?

- Все далеко не настільки страшно, як чомусь прийнято вважати. У мене немає охорони, я сам пішки ходжу собі за кавою, і ніяких проблем у цьому не бачу! Мені дуже важко дається ось цей перехід: коли об одинадцятій годині вечора у п’ятницю ти випив кілька коктейлів і вже повертаєшся з друзями додому, а у цей час до тебе хтось підходить сфотографуватися, адже ти – відомий реформатор… У цей час я думаю: «У мене там, може, і шнурок вже не зав’язаний, і пляма на сорочці», а люди на тебе дивляться і потім стає соромно. Одного разу мене навіть хотіли пригостити алкоголем! Я відчував себе на сьомому небі від щастя, але відмовився!

Ви були близькими приятелями з Олексієм Гончаруком, чинним прем’єр-міністром України. Які зараз у вас стосунки? Чи ходите ви разом у бар?

- Так, у мене є навіть фотографія прем’єр-міністра, на якій зображено, як він п’є маленьку пляшку пива.