Олег Винник прокоментував свій дует з Потапом: "Зараз багато хто хоче хайпанути на Виннику"

Українські топ-зірки представили спільну композицію

Поділитися:

Ми завітали на зйомки вашого спільного кліпу на спільну пісню, яка стала саундтреком до фільму «Скажене весілля». Як взагалі виникла ідея створення дуету? Олегу кого тільки не «сватали» в дует: і Ірину Федишин, і Олю Полякову. І тут – удвох хлопці!

- Справжні чоловіки! Таких мало залишилося! Неочікувано, правда? Для нас так само. В мене мрія була заспівати з Олегом Винником, але було нереально: як з самим Олегом Винником? Він збирає стадіони, в нього шалений графік, тому я навіть побоявся про це мріяти. Але якось у мене опинився телефон Олега, і я йому зателефонував. Ми зустрілися, і я зрозумів, що це така сама людина, як і я, - творча, відкрита, весела і справжня.

- Моя улюблена цифра тринадцять, але ми з Потапом просиділи за столом дванадцять з половиною годин, і говорили про творчість.

Ви домовлялися, сидячи за столом?

- Ми розмовляли, як справжні чоловіки. Зараз чоловіки зустрічаються в клубах, а ми просто сиділи, вечеряли, розмовляли про музику і слухали пісні. Ми знайшли спільну мову одразу.

У Потапа взагалі своєрідне почуття гумору. І Потап позаочі жартував про тебе, Олеже.

- Чесно кажучи, мені ніколи не було образливо. Кожна його насмішка в мою сторону була дуже талановита. Я дуже ціную людей, які роблять меми зі мною, бо я реально сміюся з цього і мені дуже приємно, що в нашому шоу-бізнесі є талановиті люди. Мені було приємно чути від Потапа (хоча ми тоді ще не були знайомі!) такі вдалі і розумні висловлювання, які суто стосувалися мене.

- Наприклад, якщо пожартувати щось про Дмитра Шурова з «Pianoбой», то він буде ображатися, а Олег Винник не такий.

Пісню «Це найкращий день мого життя» ти написав, думаючи про Олега Винника?

- Так вийшло, що я прийшов до Олега з такими словами: «Ця пісня така класна та драйвова, і танці в ній. Я бачу в ній лише тебе».

- А я відразу відчуваю, чи пасує мені пісня, чи ні.  Я пам’ятаю, що наступного дня після наших посиденьок ми вже записали пісню у студії. Потім пишу Потапу: «Ну що там, вибрали, змонтували все?». А Потап мені: «Все настільки круто, що якби в мене було волосся, то воно б стало на диби!».

Тепер всі заможні молодята захочуть такий дует на власне весілля. Ви вже склали ціну цього дуету?

- Якщо люди хороші, то ми і так заїдемо і заспіваємо. Але дешево не віддамося!

Потап, ти музичний продюсер цього фільму, написав цю пісню, і за своєю сутністю ти – продюсер. Ти себе стримуєш, щоб не керувати на знімальному майданчику, не керувати Олегом?

- Я вже бачив, як Олег працює на великому київському концерті. Олег був хедлайнером, а гурт MOZGI  виступав перед ним, ми обидва були хедлайнерами. Я побачив, як Олег працює на сцені. Він співав до кожної, до кожного. Він так адресно вміє співати, що я своїх молодих артистів поставив, і сказав: «Вчіться!»

Тепер ви будете продовжувати разом співати?

- Ну, як піде!

- Я просто стільки компліментів від своїх колег не слухав. Потап зараз за всіх розказав мені!

- Просто заздрять, Олеже!

- А як просто без цього жити, і дарувати людям любов.

Олеже, в тебе не так багато друзів у шоу-бізнесі. Всі так осторонь стоять.

- Немає, як ти сказала, друзів. Але й в мене немає ворогів.

У фільмі «Скажене весілля» ви зіграли обидвоє. Ти, Потапе, зіграв священника, а ти, Олеже, зіграв самого себе. Для вас двох це перший досвід у великому українському кіні. Будете продовжувати?

- Я знаю, що «Скажене весілля» має продовжуватися! Якщо люди полюблять нас, то ми заспіваємо ще! Якщо люди полюблять, як ми граємо, то чому б і ні! Це шикарний досвід!

Олеже, ти багато кому відмовляв. Ти в минулому актор – грав і співав у мюзиклах. Тобі пропонували різні ролі, чомусь, як правило, німців грати.

- Німецького хірурга. Але потрібно було оголити волосся. Коли Юра Горбунов дав мені сценарій, я почитав, і мені сподобалось. Чому й ні!?

Ти, Потапе, грав попа. Це трохи так ризиковано, тому що можна наразитися на критику: такий гумор розуміють не всі.

- Я не сам, там ще й Монатик є. Ми сміємося не над церквою та релігією, а над тим, як ставляться наші люди до цього, які є шахраї під маскою церкви.

Тобі такий образ дуже личить!

- Дуже личить, тому що я граю самого себе! Всі казали: «Потап проповідник ще той!». Політики мені заздрять і просять навчити, а я кажу: «Не навчу, ви і так розкрадаєте нашу країну!».  Мені дуже подобається ця роль, і я не вперше її граю. У гурті «Потап и Настя» був кліп «В натуре», де я грав попа. Я ж епатажний такий! Я за правду! А Діма Монатик – дячок, ну це ж дуже смішно!

Поки ви писали пісню та знайомилися, Олег відсвяткував 45-річчя! Ти свій ювілей відсвяткував далеко за океаном – у Домініканській Республіці.

- Це було незабутньо! Я і на риболовлі був – зловив величезну дораду! Вона золотаво-зелена, а коли до берега її довозиш, то вона стає сірою - вся краса пропадає. Кухар мені її порізав, і я скуштував цілу миску цієї сирої риби.