Чому люди зраджують та чи треба зізнаватися партнеру у зраді? Розповідає психологиня Анна Кушнерук

Чому люди зраджують? Як говорити партнеру про зраду та чи варто це робити? Розповідає психологиня Анна Кушнерук.

Поділитися:

Про природу та причини подружньої зради у «Твоєму дні» сьогодні говорили з психоаналітиком Анною Кушнерук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Довготривалий шлюб та криза у подружніх стосунках: як зрозуміти, коли боротися за сім’ю, а коли краще піти (розповідає психоаналітик Анна Кушнерук)

Анна Кушнерук наголошує:

«Зраджують і жінки, і чоловіки, зрада не залежить від статі. Вона відбувається, коли людина не відчуває себе щасливою у стосунках. Також бувають психічно нездорові люди які нен здатності до вірності як такої».

Причини подружньої зради

Анна Кушнерук називає такі причини подружньої зради:

Причини зради

Чому ж зрада часто не означає кінець стосунків? Психологиня каже, що люди з роками стають рідними одне одному, навіть якщо між ними і загасає статевий потяг. І тоді сім’ю руйнувати не хочеться, навіть якщо є інші стосунки поза нею. Щоб не робити боляче дорогій людині, а також щоб не позбавляти себе родинного комфорту.

Чи треба зізнаватися у зраді – погляд психолога

Анна Кушнерук зауважує, що однозначної відповіді на запитання «чи треба зізнаватися у зраді?», немає:

«Якщо ви хочете зізнатися лише заради того, щоб перекласти з себе відповідальність за зраду, краще не робіть цього. А от якщо ви хочете вийти на відкриті стосунки і разом розібратися у ситуації, тоді зізнання може бути доречним».

Головне, на чому наголошує психологиня, не можна зізнаватися у зраді з позиції звинувачення. Маються на увазі фрази типу «я тобе зрадив/зрадила, тому що ти». Якщо ви вирішили зізнатися, прийміть і усвідомте свою вину, а не шукайте недоліки партнера, які ніби спонукали вас до зради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від чого залежить довговічність шлюбу та як уберегти шлюб від розлучення? (поради психолога Ганни Кушнерук)

На запитання, чи можна налагодити стосунки після зради, Анна Кушнерук відповідає:

«Все залежить від характеру домовленостей в парі. Але таке можливо, якщо обидва партнери цього прагнуть, і зраді більше немає місця у подружньому житті».

Дивыться, як Анна Кушнерук розповыла, чи можуть бути міцними стосунки на відстані:

ФОТО: freepik.com